Facebook pixel
Purple Glow van Carmen FotografieDrop Art van Jessica Berendsenhigh key flowers van Jovas FotografieSunset van Studio voor BeeldSan Giorgio Maggiore van INA FineArtMagical Lower Antelope Canyon van Nanouk el Gamal - Wijchers (Photonook)Striped art pink lilac en bordeaux van Patricia VerbruggenComposition 1 - The First van Daniel BuchnerRobot Chickie... van Eveline WolfBol van Nicole WetzelsDansen in het rond van keanne van de KreekePurple morning... van Hermen van LaarBoeddha beeld bij zonsondergang in Sukhothai, Thailand van Johan Zwarthoedpurple rain van Annemieke van der WielLast Light van Studio voor BeeldSunset van Studio voor BeeldEmotional Art - Love Life van Melanie ViolaSplash 07 van Harry HaddersGinkgo van Violetta HonkiszTropfen  van Violetta Honkiszlavendel van Hilde Van Hoveleaves in the wind van Hilde Van HoveVenusian Sky van Jesper KrijgsmanPop Art Pink van Jan Willem van DoesburgPop Art Rihanna van Jan Willem van DoesburgBrigitte Bardot LILA - Love Pop Art - 24 Colours - Game - IPAD van Felix von AltersheimMy name is Frida Kahlo Pop Art PUR 4 van Felix von AltersheimHortensia  Endless Summer van Jessica Berendsenridderspoor 2 van Yvonne BloklandPurple Rain van Ardi MulderSKYLINE van MANHATTAN zonsondergang boven New York City  van Melanie ViolaSonnenuntergang 1 van Bianka HesseCity-Art VENICE Composing van Melanie ViolaPattern 17 van Rene HamannBOSTON Skyline | Graphic Art | roze van Melanie ViolaTekst de kunst van VANDAAG IS EEN GOEDE DAG | glinsterende roze van Melanie ViolaFreunde für immer van Atelier BuntePunktAmandelbloesem van Vincent van Gogh (fuchsia) van Meesterlijcke MeestersMarilyn Monroe Fake Street Art News van Felix von AltersheimMinima - 21bb van Aimelle MLBeing Young Again van L. MartensThe Human Age van L. MartensSo Many Missed Moments van L. MartensRestless Calm van L. MartensMoonscape van L. MartensCiel de Camargue van gerald chapertDARKSIDE OF SUCCULENTS I HF       van Pia SchneiderBasset puppy in een stoeltje / Cute basset hound puppy on a white baroque chair on a lavander p van Elles RijsdijkPaarse droom. van Danny van den Berg

Paars

Past een paarse kleur mooi in de inrichting van jouw huis of kantoor? In onze collectie vind je talloze prachtig paarse werken die perfect zijn voor bij jou aan de muur.

Onze favorieten in de Paars collectie

Wist je dat je zelf het materiaal en de maat kiest? Hiermee bepaal je ook de prijs!

Kies het materiaal dat bij jou past:
De maat kies je bij het werk! Meer weten over alle materialen?

Handige tips direct in je mailbox? Meld je aan!
Handige tips om het mooiste werk te vinden direct in je mailbox?
Meld je nu aan, en we sturen je de tips & tricks!
Bekijk alle Paarse kunst

Veelzijdige kleur

Paars kent vele schakeringen en is daarmee moeilijk te definiëren. Van lila tot violet en van magenta tot purper. Misschien is het daarom ook dat de kleur van oudsher enorm populair was bij schilders.

Mysterieus, luxe en spiritueel

In de Romeinse tijd was paars een kleur die bij de elite hoorde. Alleen rijkelui mochten paarse kleding dragen en toonden daarmee hun stand. De paarse kleur werd in die tijd gewonnen uit de Purperslak. De deftige personen die in paars gehuld waren stonken daardoor wel een uur in de wind. Door het purper te winnen uit deze zeeslak, kreeg de met purper gekleurde kleding namelijk een onaangename vislucht. Tegenwoordig is dat natuurlijk erg achterhaald, maar onbewust wordt paars nog wel veel met 'luxe' geassocieerd.

De mysterieuze kleur wordt ook vaak gelinkt aan spiritualiteit en religie en komt ook veel voor in oude (Rooms-Katholieke) kerken. Daar hangt de betekenis van de kleur samen met boete doen en zie je de kleur vooral terug voor advent en in de veertig dagen voor Pasen.

Paarse muurdecoratie

In onze collectie paarse werken vind je een grote hoeveelheid foto's en kunst waarbij een paarse kleur de boventoon voert. Bloemen, licht, de lucht, kleding, vuurwerk, je kunt het zo gek niet verzinnen of je kan er een paars tintje aan geven. Wie op zoek is naar paarse muurdecoratie vindt bij ons dus zeker wat hij zoekt! Je kunt je favoriete werk laten afdrukken op verschillende materialen, zoals aluminium, Xpozer, canvas, poster of hout in ieder gewenst formaat. En vind je het moeilijk om te kiezen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Bekijk andere populaire collecties Bekijk alle collecties