Facebook pixel
Skyline lightslategray van Kunstenares Mir Mirthe Kolkman van der KlipKleurrijke gevel van Steve Van HoyweghenTime slice A2 IJsselstein/Nieuwegein van John VerbruggenUrban Linedance van Cho TangArchitektur van Markus WegnerNew York City van Renate KnappQ-City 1 van Max SteinwaldWolkenkrabbers in schemerlicht van Thomas BoelaarsBrandtrappen voor New Yorkse wolkenkrabbers van Wout KokFlatiron Building van Photo ArtWitte Huis in Rotterdam | Zwart-Wit van Mark De RooijSkyline New York van Sigrid KlopNew York Panorama van Jesse KraalEin Blick auf New Jersey II van Hannes CmaritsDowntown Dubai van John MonsterIn de schaduw van de Empire State building van eric borghsDiamonds are Forever van Cho TangDe Rotterdam van Raoul BaartSkyscrapers van Maikel ClaassenWhen the sun sets van Martijn KortGlazenwassers op groote hoogte van Anton de ZeeuwKPN-gebouw  van Prachtig RotterdamBeekman building van Bjørn VijlbriefTaipei zonsondergang van Albert DrosBurj Khalifa van Igwe AnekeAbove the skies!  van Marco Faasse

Wolkenkrabbers: Hoog, hoger, hoogst

Het kan de bouwers van wolkenkrabbers niet hoog genoeg zijn! Met hun hoge gebouwen, die boven de stad uit torenen, drukken zij een stempel op de skyline van de stad. Geen wonder dat deze bouwwerken met hun indrukwekkende hoogtes al zoveel kunstenaars hebben geïnspireerd.

Kies een wolkenkrabber of skyline voor aan de muur

Wist je dat je zelf het materiaal en de maat kiest? Hiermee bepaal je ook de prijs!

Kies het materiaal dat bij jou past:
De maat kies je bij het werk! Meer weten over alle materialen?

Handige tips direct in je mailbox? Meld je aan!
Handige tips om het mooiste werk te vinden direct in je mailbox?
Meld je nu aan, en we sturen je de tips & tricks!


Alle werken in het thema wolkenkrabbers

Overweldigend hoge gebouwen

Wie zich voor het eerst tussen wolkenkrabbers bevindt, kijkt ongetwijfeld zijn ogen uit. Bij het omhoog kijken lijkt er geen einde aan de gebouwen te komen en je kunt er duizelig van worden. De torenhoge flats en kantoren zijn overweldigend en de mensen op straat lijken daarnaast maar klein en nietig. Geen gemakkelijke klus om dat gevoel op canvas te krijgen, maar de beeldmakers van Werk aan de Muur hebben een mooie verzameling kunst van wolkenkrabbers gecreëerd. Daarmee haal je dat overweldigende gevoel van wolkenkrabbers je huis binnen, zodat je je dagelijks kunt verwonderen.

Architectuur is ware kunst

Ook de skylines van vele grote steden laten grote hoogtes zien als het om centraal gelegen gebouwen gaat. Om ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken, ontwerpen architecten steeds hogere gebouwen. Die wolkenkrabbers zijn functioneel - want er kunnen veel mensen in wonen en werken - maar het oog wil ook wat! Hoge gebouwen vallen op en drukken hun stempel op het stadsbeeld. Logisch dus dat architecten de bouw van wolkenkrabbers als kunstproject behandelen.

"De kracht en sterkte van hoogte moet erin schuilen, alsook de glorie en trots van vervoering. Het moet ten voeten uit een trots en eerzuchtig gebouw zijn" - Louis Sullivan (architect van één van de eerste wolkenkrabbers die in 1891 werd gebouwd)

Wolkenkrabbers aan de muur

Onder de indruk van de hoge gebouwen op de wolkenkrabber kunst van Werk aan de Muur? Bestel dan een canvas of poster met een afbeelding van zo'n overweldigend gebouw of indrukwekkende skyline voor aan de muur. Haal het krachtige en glorieuze van deze gebouwen in huis en creëer een interieur waar je trots op kunt zijn!

Bekijk andere populaire collecties Bekijk alle collecties