2023 Werkaande Muur collections Botanical Brilliance 1240x450px

Interieur inspiratie met Botanical Brilliance

Geef je interieur een luxueus gevoel met de opkomende kunsttrend Botanical Brilliance. De kleuren groen en goud nemen de hoofdrol in deze kunstwerken, waardoor je huis een stijlvolle finishing touch krijgt. De combinatie van natuurlijke en abstracte elementen biedt een veelzijdigheid die in vele woonstijlen toe te passen is. In deze blogpost lees je meer over de essentie van deze trend en bieden we je enkele handige tips om Botanical Brilliance in je eigen interieur te integreren.

Verschillende stijlen door zoveel verschillende kunstenaars

Verschillende kunstenaars hebben een unieke interpretatie gegeven aan deze trend. Terwijl sommigen de natuur in zijn getrokken om bloemen en dieren te fotograferen, hebben anderen ervoor gekozen om digitale beelden te creëren waarin organische vormen centraal staan. Ongeacht je voorkeur, er is altijd een kunstwerk dat perfect aan je muur past.

  1. 2023 Werkaande Muur Botanical Brilliance 1000x423px Colors

Kleurenpalet

Het kleurenpalet van deze trend is rijk aan aardse tinten. Aan de ene kant heb je tinten variërend van mosgroen smaragdgroen die doen denken aan bossen, weides, zeeën en rivieren. Aan de andere kant heb je de kleuren bruin tot goud, die associaties oproepen met bomen, dieren, zonsopgangen en het gouden uur.

De symboliek van groen en goud

Groen en goud zijn krachtige kleuren in kunstwerken, elk met hun eigen symboliek en betekenis. Groen staat voor groei, harmonie, vernieuwing en energie, terwijl goud de kleur van rijkdom, succes en luxe symboliseert. Samen vormen ze een perfecte combinatie die een gevoel van welzijn en verfijning creëert.

  1. Trap

Hoe te combineren?

De kleuren uit de trend Botanical Brilliance komen goed uit op muren in neutrale kleuren zoals wit, crème of lichtgrijs. Maar je kunt ook overwegen om een accentmuur in een diepe groene tint te schilderen. Je zal zien dat het kunstwerk dan echt opvalt en het je woonkamer één geheel maakt.

  1. Groene kamer
  1. Beige kamer
  1. Kamer botanical

Breng het buitenleven naar binnen

Versterk de natuurlijke elementen die vaak worden afgebeeld in deze trend door echte planten aan je interieur toe te voegen. Grote kamerplanten, zoals een varen of een Monstera, creëren een levendige, natuurlijke sfeer die de groene tinten in het kunstwerk extra benadrukt.