Inspiratie voor kunststijl: Urban / Street

Urban kunst is een brede term. Het kan straatkunst of graffiti inhouden, maar ook straatfotografie. Urban werken kenmerken zich door beelden die je in het straatbeeld tegen komt.

Wat is de Urban / Street woonstijl?

De urban woonstijl reflecteert de dynamiek en energie van de stad met een mix van industriële materialen, strakke lijnen en eclectische accenten. Denk aan kunst op mat HD metal, aluminiumd dibond of glanzend acrylglas.

Om deze stedelijke sfeer te accentueren, kun je kiezen voor kunst die stadslandschappen, street art of abstracte werken bevat. Deze toevoegingen brengen kleur, textuur en verhalen aan de muur die de urban vibe perfect complimenteren.

Street art kunst in het urban interieur

Graffiti, met zijn rauwe, levendige en vaak rebelse uitstraling, vangt de essentie van stedelijke cultuur. Binnen een urban interieur brengt graffiti kunst een authentieke straatsfeer, voegt het kleur en dynamiek toe en viert het de stadse creativiteit.

De ongepolijste texturen en gedurfde patronen van graffiti echoën de industriële fundamenten van het urban design, waardoor een samenhangend en toch opvallend decor ontstaat.

Bekijk de graffiti kunstcollectie