Header beeldmaker blog Arja Schrijver

De carrièreswitch van Arja Schrijver

Ooit waagde ze de stap om het bedrijfsleven uit te gaan om vervolgens haar droom achterna te gaan. Maar welke droom? De Rotterdamse Arja Schrijver vertelt ons deze week haar verhaal.

Een schot in de roos

In haar werkende leven is Arja ooit begonnen in de communicatiewereld, en heeft ze wat omzwervingen gemaakt met onder andere een uitstapje in de ICT, maar merkte dat ze haar draai in het kantoorwezen niet kon vinden. “Al jaren stelde ik mijzelf de vraag wat voor soort werk er nu echt bij me past” zegt Arja. “Uiteindelijk heb ik m’n baan opgezegd en ben ik gaan kijken of ik via hobby’s aanwijzingen voor ander werk kon vinden.” Wie droomt er nou niet van om van je hobby je beroep te maken? “Ik heb veel geprobeerd zoals schilderen en zelfs zingen, maar dat leek me geschikter om in de privésfeer te blijven doen.” Toch bleef de creatieve kant van Arja roepen om aandacht en ze had al heel lang op haar wensenlijstje staan dat ze een cursus fotografie wilde doen. “En dat bleek een schot in de roos,” zegt ze enthousiast.

 1. De bloesembomen
  van Arja Schrijver Fotografie

 1. Druif met een twist
  van Arja Schrijver Fotografie

De kneepjes van het vak

“Uiteindelijk heb ik meerdere cursussen gevolgd en kreeg ik de kneepjes van het vak steeds beter onder de knie.” Dat bleef niet onopgemerkt, want zo langzamerhand kwamen er kleine opdrachten voor Arja binnen waarmee ze toch een lekker zakcentje verdiende. Zo nieuwsgierig als ze is, probeerde ze ook het een en ander uit voor wat betreft vrije opdrachten. “Ik wilde echt mijn eigen creativiteit onderzoeken. En daarbij kijken of dat verkoopt. Dus ik opende een shop op Werk aan de Muur en dat beviel me goed.”

 1. Een vleugje bloesem
  van Arja Schrijver Fotografie

Een leuke uitdaging

Arja is ambitieus en laat zich niet zomaar uit het veld slaan. “Ik ben op dit punt gekomen door vallen en opstaan. Het is echt uitproberen geweest en ik vroeg mezelf regelmatig af; wat voor een soort foto’s vind ik mooi? Wat voor een soort foto’s vinden klanten mooi? Het was een heel proces en tegelijkertijd een leuke uitdaging. De keerzijde van de munt is dat het niet altijd allemaal even snel gaat. Ik wil natuurlijk leren fotograferen, en daarbij hoort ook een goed fotobewerkingsprogramma. Ook wil ik een eigen social media kanaal goed onderhouden en een eigen website bouwen, dit is inmiddels gebeurd. Dit alles willen en kunnen doen, heeft wel als gevolg dat groei per gebied niet zo hard gaat en dat is soms wel frustrerend,” lacht ze. Inmiddels is Arja aardig op weg en we vinden dat ze het fantastisch doet.

 1. Prachtig Parijs
  van Arja Schrijver Fotografie

De favoriet van Arja

De foto Prachtig Parijs is een van Arja’s favorieten. We zien een doorkijkje met een grote tak, een lantaarnpaal en in de verte op de achtergrond de prachtige Eiffeltoren. Het is niet een doorsnee plaatje van de Eiffeltoren, nee, het is absoluut een sfeervolle plaat. En dat is nu net wat Arja graag in haar foto’s terug ziet. “Ik was een weekendje met mijn man en schoonouders in Parijs, het was er berekoud en het had zelfs een beetje gesneeuwd. Op de dag dat ik deze foto nam, waren we naar Montmartre gegaan en op de heuvel waar de Sacré-Coeur staat, daar heb je dit geweldige uitzicht over de stad. Ik ben zo gaan staan dat ik zowel de tak, als de lantaarn en de Eiffeltoren precies in een mooie compositie op de foto kreeg.

Stylist Lianne: "De foto’s van Arja brengen een serene rust in je interieur. Lekker fris en licht en tijdloos mooi."

Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Arja Schrijver

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails