Large

De collectie van Teylers Museum nu ook boven de bank met Werk aan de Muur

Altijd al een afbeelding uit de collectie van Teylers Museum aan de muur willen hebben? Dat kan! Niemand minder dan Teylers Museum is de samenwerking aangegaan met de Haarlemse webshop, Werk aan de Muur. Op het online platform van Werk aan de Muur kunnen liefhebbers kiezen uit vele werken en deze hoogwaardig laten afdrukken op verschillende materialen en afmetingen naar keuze. Vanaf nu is dan ook een langverwachte collectie van Teylers Museum opgenomen in de selectie, zoals de mooiste vogeltekeningen uit de huidige tentoonstelling, Vogelpracht.

De Bibliotheek van Teylers Museum heeft een schat aan boeken met de meest bijzondere afbeeldingen: van reisverslagen tot natuurhistorische boeken en atlassen. De wens naar afdrukken van deze platen is altijd groot geweest. De unieke samenwerking met de kunstwebshop Werk aan de Muur maakt het mogelijk om een deel van Vogelpracht: de mooiste vogelboeken en tekeningen uit eigen collectie, met als absolute hoogtepunt ‘Birds of America’ van John James Audubon, die voor het eerst in meer dan tien jaar weer in te zien is voor het publiek, af te drukken op diverse materialen in uiteenlopende formaten. Zowel Werk aan de Muur als Teylers museum vinden de samenwerking een mooie manier om een breed publiek kennis te laten maken met de unieke afbeeldingen uit de boekencollectie.

De expositie Vogelpracht loopt van 17 juli 2021 t/m 09 januari 2022

  1. Werkaande Muur 1080x1080 Teylers carrousel 5

Tekeningen van o.a. Gould, Schouwman, Van Trigt, Nozeman, Le Vaillant, Gombaud en Reichenow zijn te bekijken én te bestellen in de ‘Teylers Werk aan de Muur collectie’.

Ga naar de collectie

Noot aan de redactie / Niet voor publicatie: Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met marketing@werkaandemuur.nl

Bekijk meer in de Pers