Jasper van de Gein Jumbotron beeldmakers

Een grote passie voor fotografie

De passie voor fotografie ontstond bij Jasper van de Gein vanuit zijn liefde voor de stad en de omgeving. "Voor mij is de uitdaging om deze zo mooi mogelijk vast te leggen vanuit een perspectief dat mij aanspreekt," vertelt hij. Vandaag maken we kennis met Jasper en zijn fotografische vaardigheden.

Over Jasper

Jasper werkt als coördinator en coach bij het team van cameraspecialisten van de politie. Daar werkt hij samen met mensen met autisme, die een scherp oog voor detail hebben en zich urenlang kunnen blijven concentreren. Maar zijn werk en fotografie zijn niet de enige dingen die Jasper bezighouden in het dagelijkse leven. "Ik maak ook graag muziek; ik speel conga. Daarnaast leer ik ook nog Italiaans," zegt hij.

De passie voor het vak

Jasper's passie voor fotografie begon niet alleen vanwege zijn interesse in het vak, maar ook door zijn liefde voor zijn stad 's-Hertogenbosch. Hij begon vaak te fotograferen op prachtige vakantiebestemmingen. Na het maken van een indrukwekkende verzameling foto's, ontstond langzaam het idee om deze te verkopen. "Toen ik in de 'Bestsellers' lijst terecht kwam met een foto van Italië ging de verkoop erg goed. Van die ene foto heb ik er inmiddels bijna 100 verkocht!”

Doordachte beelden

Jasper start zijn werkproces met een goed doordachte voorbereiding om de perfecte foto te maken. Voordat hij begint met fotograferen, denkt hij eerst na over wat klanten graag willen zien en hoe hij de sfeer van een stad optimaal kan vastleggen in een foto. Daarna gaat hij bedachtzaam aan de slag met het fotograferen zelf en neemt hij de tijd om een goede reeks foto's te maken. Uit die reeks maakt hij een selectie en kiest uiteindelijk zijn mooiste opname, die hij nabewerkt zonder te overdrijven. "Ik ben pas tevreden over het beeld als ik zie dat de foto misschien nog mooier is dan de werkelijkheid en als de sfeer op de foto mij een warm gevoel geeft in mijn lichaam.”

De Fiat 500

Jasper vertelt: "Mijn favoriete werk is de foto van een oldtimer, de Fiat 500. Het beeld speelt zich af in een straatje van Verona in Italië." De 'Vintage Fiat 500 oldtimer in Verona - Italië' is gemaakt tijdens een vakantie in Italië, toen Jasper met zijn gezin een dagtrip naar Verona maakte. Terwijl ze door een drukke hoofdstraat liepen, werd zijn aandacht getrokken door een prachtig, rustig straatje. Jasper liep meteen het straatje in en zag de Fiat 500 oldtimer staan in een schitterend decor. Jasper: "Er waren geen mensen die de foto konden verstoren. Ik ben vanuit een laag standpunt gaan fotograferen, waarbij ik de sfeer van het straatje erg belangrijk vond om goed vast te leggen.”

Benieuwd naar nog meer fotografie van Jasper van de Gein? Klik hier om naar zijn shop te gaan.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks