don_header

Het Amsterdamse leven

Trots is hij op onze hoofdstad. Don Fonzarelli a.k.a. Fons van der Wielen is een geboren en getogen Amsterdammer, en we kunnen met recht zeggen dat hij een bezige bij is. Want hij doet meer dan fotograferen alleen. In deze blog neemt hij ons mee naar onze hoofdstad en geeft hij ons een kijkje in zijn wereld.

In het dagelijks leven werkt Fons in de zorg. Hij is een stoere, stevige man, met een hoog knuffelfactor, die niet bij het eerste de beste stootje omvalt. Nee, Fons is een echte man, het type die je graag in de zorg ziet. “Mijn huidige functie is die van zorgverlener voor de zorgverleners. Ik vang collega’s op na een agressie- of geweldsincident, en ik handel de meldingen volledig af. Mijn credo ‘Jullie zorgen voor de patiënten en wij zorgen voor jullie’, dekt naar mijn inziens de lading.”

Vanaf de Armbrug in Amsterdam.

Als musicus speelt Fons meerdere muziekinstrumenten en bestiert hij een opnamestudio. Als freelance fotograaf heeft hij diverse fotografie opdrachten. Op Werk aan de Muur plaatst hij zijn vrije werk en dit zijn voornamelijk stadsgezichten van Amsterdam.

“Het maken van beelden is voor mij een dagelijks proces. Als ik niet met mijn camera in mijn hand loop, dan ben ik wel bezig met mooie composities,” zegt Fons. Hij gaat altijd goed voorbereid de deur uit. “Ik lees mij eerst goed in, kijk de kat uit de boom en win informatie in. Ook zoek ik op de kaart naar mooie locaties.” Eenmaal een mooie foto gemaakt, keert hij tevreden naar huis. “Fotobewerking is voor mij een essentieel onderdeel van het eindresultaat, maar niet de basis. Een foto dient in de basis goed en kloppend te zijn.”

Kromme Waal Amsterdam

De eerste foto die Fons op Werk aan de Muur heeft geplaatst is een panorama van de Kromme Waal in Amsterdam. Toevallig is dit ook zijn favoriet. “Dit is ook mijn eerst verkochte foto,” begint hij enthousiast. “Als je aan een toerist vraagt hoe Amsterdam eruit ziet, dan zal hij deze foto omschrijven. Een vrolijk rijtje, soms schots en scheve, grachtenpanden en woonboten. Deze foto heeft ook iets historisch en melancholisch over zich.”

Stylist Stephanie over de werken van Don Fonzarelli: "Wat een gezellige foto’s maakt Don. Een stukje Amsterdam in je woonkamer maakt je interieur Amsterdams gezellig."
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Don Fonzarelli!

Uit de community