Acoustic art with flowers Art Heroes

Tips voor betere akoestiek in huis

Verbeter de akoestiek en verminder de galm of echo in de woonkamer, keuken, hal of kantoor. Akoestiek is in veel huizen en kantoren een uitdaging.

Akoestiekproblemen uiten zich in hinderlijke galm, en kunnen hoofdpijn of concentratieverlies als gevolg brengen. Met akoestische schilderijen verbeter je de akoestiek! Daarnaast helpen gordijnen, een vloerkleed, stoffen meubels en accessoires ook mee.

Door kleine, vaak simpele aanpassingen ben je in no-time van die galm af.

 1. Acoustic ArtFrame Art Heroes landscape

De tips om je akoestiek te verbeteren, in het kort

Problemen met akoestiek kun je het beste oplossen door kleine verbeteringen door te voeren. Elke verbetering draagt bij aan een betere akoestiek. Denk aan:

 • Splits grote ruimtes op, creëer hoekjes.

 • Plaats raamdecoratie.

 • Demp de vloer met kleden.

 • Kies stoffen meubels.

 • Plaats accessoires, zoals planten.

 • Hang akoestische wanddecoratie met geluiddempende panelen op.

Oorzaak van de galm in huis

Weerkaatsing van geluid in je interieur

Harde en gladde oppervlakken in een ruimte zorgen voor weerkaatsing van geluid. Het resultaat: een storende echo.

Kijk eens rond in de ruimte. Hoeveel harde en gladde oppervlakken zie je? Grote raampartijen, glad gestucte muren en gladde vloeren weerkaatsen het geluid.

Dit zorgt ervoor dat je ruimte hol klinkt. Zachte materialen absorberen het geluid en vermindert je akoestisch probleem.

Geluid weerkaatsing in drukke ruimtes

Een vergaderruimte vol klanten en collega’s, een huis vol visite of een leuk etentje met familie.

Dit klinkt een stuk minder gezellig wanneer je last hebt van galm in huis.

Terwijl je praat, muziek luistert of televisie kijkt, galmt het geluid door de kamer.

Vermoeidheid door de galm in huis

De galm die ontstaat, is ook vermoeiend. Het onnodige geluid zorgt voor slechte verstaanbaarheid en het is moeilijk je nog te concentreren. Als je thuis of op kantoor te maken hebt met een slechte akoestiek, dan verspil je waardevolle energie.


 1. Improve your acoustics with Art Heroes

6 belangrijke tips om de akoestiek in huis te verbeteren

De akoestiek kun je op veel manieren verbeteren. Ons advies is om elke keer iets aan te passen en toe te voegen en het effect op de galm te voelen.

Met simpele oplossingen kun je veel bereiken en kun je de akoestiek in huis en kantoor in no-time verbeteren.

Tip 1: Verbeter de akoestiek met gordijnen

Grote ramen zorgen voor veel licht in huis en dat is prachtig! Helaas zorgen diezelfde ramen ook voor een flinke weerkaatsing van geluid. Om die galm te verminderen kun je zorgen voor goede gordijnen die het geluid absorberen.

Rolgordijnen of plissé gordijnen zijn ook raamdecoraties die kunnen helpen. Of combineer deze met overgordijnen voor de beste combi voor een betere akoestiek.

 1. Acoustic tips living room

Tip 2: Demp de vloer

In de tijd dat iedereen nog tapijt in de woonkamer had, waren er vast minder problemen met akoestiek. Tegenwoordig gaan we graag voor strakke, moderne vloeren. PVC, tegels en keramisch parket zijn allemaal heel stijlvol, maar zorgen er ook voor dat de ruimte hol klinkt.

Tapijt plaatsen is dus een goede oplossing, maar een vloerkleed kan ook. Een hoogpolig vloerkleed in de zithoek verbetert de galm in je woonkamer direct.

Tip 3: Creëer hoekjes

In grote ruimtes met lange muren heb je veel kans op een echo. Door de ruimte op te splitsen kun je de geluidsgolven onderbreken en de akoestiek verbeteren.

Creëer bijvoorbeeld hoekjes door een boekenkast, als roomdivider, haaks op de muur te plaatsen. Die nieuwe indeling van huis of kantoor is gezellig én voorkomt dat geluiden de hele kamer door zingen.

Tip 4: Kies stoffen meubels

Bij het kiezen van nieuwe meubels denk je niet direct aan de galm in je huis. Toch doet een goed gemeubileerde inrichting wonderen voor je akoestiek.

Waar harde materialen, zoals leer en steen, geluiden weerkaatsen, absorberen stoffen meubels juist de geluiden in de woonkamer. Om de akoestiek te verbeteren kun je dus kiezen voor een grote stoffen bank of stoelen met stoffen bekleding.

Dat zit heerlijk en vermindert de echo in huis. Toch liever een leren bank? Gebruik dan stoffen kussens om het geluid mee te dempen.

 1. Acoustic tips with accessories

Tip 5: Accessoires zorgen voor betere akoestiek

Met gordijnen, stoffen meubels en een vloerkleed op de vloer verbeter je de akoestiek in je woonkamer, maar daarmee ben je er vaak nog niet. Vooral in grote ruimtes kan die vervelende nagalm erg hardnekkig zijn.

Hoor je nog steeds een echo? Ga dan aan de slag met accessoires om nog meer geluid te absorberen en verdere weerkaatsing van geluid te doorbreken. Denk hierbij aan grote planten, een boekenkast, vilten opbergdozen en geluiddempende schilderijen aan de muur.

Blijf je graag bij een minimalistische inrichting en wil je niet teveel accessoires toevoegen om de akoestiek in huis te verbeteren? Kijk dan eens naar speciale geluidsabsorberende panelen voor aan het plafond.

Deze akoestische panelen absorberen het geluid en doorbreken de weerkaatsing van geluidsgolven. Kies je voor panelen in dezelfde kleur als je plafond, dan vallen ze nauwelijks op!

Goed om te weten: Geribbelde en gebobbelde vlakken absorberen meer geluid dan gladde oppervlakken.

 1. Acoustic art print from Art Heroes

Tip 6: Een akoestisch schilderij: mooi én nuttig

Om een geluiddempend paneel om te toveren tot akoestische kunst, kies je bij ons je favoriete werk voor aan de muur. Wij drukken deze op textiel in iedere gewenste maat. Door dit wisselbare doek over het akoestische wandpaneel te spannen, heeft je muur direct een look die past bij je interieur.


Ben je toe aan een nieuwe foto aan de muur of wil je de ruimte een andere uitstraling geven? Dan hoef je alleen maar een nieuw doek te bestellen om over het akoestische schilderij te spannen. In no-time ziet je kamer er dan compleet anders uit.

Ontdek akoestische kunst aan de muur


Voorbeelden van akoestische schilderijen

 • Klantfoto: Isles of Wonder (gezien bij Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven) van Jesper Krijgsman, als artframe
 • Klantfoto: No Regrets van Jacky, als artframe
 • Klantfoto: Modern portret van een jonge vrouw in oranje en bruin tinten van Carla Van Iersel, als artframe
 • Klantfoto: Lola van Mirjam Duizendstra, als artframe
 • Klantfoto: Bloemenveld petites fleurs kleurrijk van Bianca ter Riet, als artframe
 • Klantfoto: Celia Thaxter's Garden, Eilanden van Shoals, Maine, als artframe
 • Klantfoto: Houses on the Achterzaan Artist-Claude Monet van Lars van de Goor, als artframe
 • Klantfoto: Melkmeisje - Meisje met de parel - de Nachtwacht van Lia Morcus, als artframe
 • Klantfoto: Meisje met de Parel - The Metallic Edition (gezien bij vtwonen) van Marja van den Hurk, als artframe
 • Klantfoto: Flourish (gezien bij vtwonen) van Jesper Krijgsman, als artframe
 • Klantfoto: Gwendolyn and the Tulips van Marja van den Hurk, als artframe
 • Klantfoto: La Femme au Chapeau van Marja van den Hurk, als artframe
 • Klantfoto: Sandy Balance I, Mary Urban van Wild Apple, als artframe
 • Klantfoto: Amandelbloesem van Vincent van Gogh (Oker) , als artframe
 • Klantfoto: Modern, Abstract Digitaal Kunstwerk in Grijs Oranje van Art By Dominic, als artframe
 • Klantfoto: Mathieu van der Poel wint in Siena van Leon van Bon, als artframe
 • Klantfoto: Royal Respect van Sander Van Laar, als artframe
 • Klantfoto: Wildebloemige herfst I van Munich Art Prints, als artframe
 • Klantfoto: Portret van Adriana Croes, Johannes Cornelisz. Geschilderd door Verspronck met potlood van Maarten Knops, als artframe
 • Klantfoto: Keep the balance van Carla Mesken-Dijkhoff, als artframe

Veelgestelde vragen over onze akoestische schilderijen

Canvas heeft van zichzelf geen akoestische functie. Het heeft wel een licht absorberende werking, zoals bijvoorbeeld een vloerkleed.

Ben je op zoek naar een materiaal wat optimaal kan helpen bij het verbeteren van de akoestiek? Kijk dan bij ArtFrame met akoestische functie.

Wanneer je kiest voor ArtFrame, krijg je de volgende onderdelen:

 • De print op textieldoek. Dit is een flexibel doek met een rubberen rand.
 • Het doek wordt opgespannen in een aluminium frame
 • Optioneel met geluiddempende panelen. Hiermee kun je de akoestiek verbeteren.

Het product komt als bouwpakket en is zeer eenvoudig te monteren.

Bij een ArtFrame kan je kiezen voor geluiddempende panelen. Deze panelen worden onzichtbaar geplaatst achter het doek voorzien van een prachtige foto, indrukwekkend schilderij of een mooie illustratie.

Het doek bevat minuscule gaatjes, waardoor het geluid door het doek gaat en wordt geabsorbeerd in de geluiddempende panelen. Op deze manier heb je een prachtig kunstwerk én een oplossing voor galm in huis of kantoor.

Het akoestische materiaal, polyesterwol, zijn gemaakt van gerecyclede PET flessen. Het materiaal geeft geen stofvorming, bevat geen chemische bindmiddelen en is vriendelijk voor de huid. Daarnaast is het niet giftig en 100% recyclebaar. Ook belangrijk vinden wij.

Goed om te weten: De panelen worden op maat geleverd.

Het polyesterwol heeft een densiteit van 20 Kg per m³ en heeft uitstekende geluidsabsorberende en thermische eigenschappen en is vriendelijk voor de huid.

Het materiaal geeft geen stofvorming en bevat geen chemische bindmiddelen. Daarnaast is het niet giftig en 100% recyclebaar.

ArtFrame wordt geleverd als zelfbouwpakket, inclusief handige inbussleutel. Het geheel wordt verpakt in een stevige kartonnen doos.

Heb je geluidsabsorberende panelen besteld? Deze worden op maat geleverd.

Een koerier komt het pakket bij ons ophalen en brengt het direct bij jou thuis of op kantoor. We werken met koeriersdiensten die gewend zijn om met kwetsbare pakketten om te gaan, dus dat zit wel goed.

Ben je niet thuis? Dan laat de bezorger een briefje achter en kan er een afspraak gemaakt worden om een nieuwe levering te plannen.

Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens een verzending. Is je pakket toch beschadigd tijdens transport, neem dan contact met ons op en wij lossen dit dan snel en correct op.


Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails