Tips for hanging your printed art

Zo hang je je kunst op

Ontdek hoe je zonder én met boormachine je nieuwe kunst kan ophangen. Onze experts delen hun beste tips.

  1. Hanging trics Art

Kant en klaar om op te hangen met schroeven

De meeste materialen zijn direct klaar om op te hangen. Je kunt alle werken zonder problemen aan schroeven (of stevige spijkers) hangen. Afhankelijk van de grootte van het werk kun je dit aan één of meer schroeven hangen.

De materialen worden geleverd met systemen die je op de schroeven kan hangen. Wil je specifiek meer tips voor het materiaal dat jij hebt gekozen, bekijk dan de meestgestelde vragen hieronder.

Veelgestelde vragen over het ophangen van kunst

De meeste materialen materialen zijn, met uitzondering op losse fotoprints, (naadloos) behang en ArtFrame, direct klaar om op te hangen. Maar hoe hang je jouw werk precies op? Hier hebben we meerdere suggesties voor.

 Je kunt alle werken zonder problemen aan schroeven (of stevige spijkers) hangen. Afhankelijk van de grootte van het werk kan je dit aan één of meer schroeven hangen. De materialen worden geleverd met systemen die je op de schroeven kan hangen. Wil je specifiek meer tips voor het materiaal dat jij hebt gekozen, klik dan hier.Wil je liever niet boren in je muur? Bekijk dan eens de ophangsystemen van STAS. Na de installatie van het ophangsysteem hoef je nooit meer gaten in je muren te boren voor het ophangen van wanddecoratie. Let op ArtFrame is niet geschikt om aan een railsysteem op te hangen. Ben je op een gegeven moment toe aan iets nieuws aan de muur? Dan wissel je eenvoudig van werk zonder te boren!

Ja dat kan. Je kan een ophangsysteem bevestigen aan het plafond. Een ophangrails bestel je eenvoudig op Stas.nl of haal je bij je lokale bouwmarkt. Let op! ArtFrame is niet geschikt om aan een railsysteem op te hangen.

Het acrylglas wordt geleverd met een metalen ophangprofiel op de achterzijde. Dit systeem hang je eenvoudig op twee schroeven.

Vanwege het ophangprofiel achterop lijkt het werk te zweven voor je muur.

Wil je je werk liever ophangen met een ophangsysteem? Bekijk dan eens de ophangsystemen van STAS. Na de installatie van het ophangsysteem hoef je nooit meer gaten in je muren te boren voor het ophangen van wanddecoratie. Ben je op een gegeven moment toe aan iets nieuws aan de muur? Dan wissel je eenvoudig van werk zonder te boren!

Het canvas wordt geleverd met een ophangsysteem. Je vindt het metalen ophangsysteem aan de achterkant van het canvas. Bij maten onder de meter komt er één ophangsysteem op. Boven de meter plaatsen er twee achterop. Deze kan je over de schroeven hangen.

Je kan een fotoprint op meerdere manieren ophangen. Met bijvoorbeeld Pritt Buddies kan je de poster direct aan de muur hangen. Of gebruik een eigen lijst.

Wil je dat wij hem voor je inlijsten? Kies voor het materiaal 'ingelijst' en je bestelt 'm kant en klaar inclusief ophangsysteem.

Het canvas wordt geleverd met een ophangsysteem. Je vindt het metalen ophangsysteem aan de achterkant van het canvas. Het ophangsysteem plaats je bovenop een schroef of spijker, op de geribbelde rand. Bij werken met een maat van onder 1 meter komt er één ophangsysteem op de achterkant van het canvas. Voor werken groter dan 1 meter plaatsen we twee ophangsystemen achterop.

Heb je een canvas met baklijst besteld? Het ophangsysteem werkt hetzelfde als canvas zonder baklijst.

Het aluminium dibond wordt geleverd met een metalen ophangprofiel op de achterzijde. Dit systeem hang je eenvoudig op twee schroeven. Vanwege het ophangprofiel achterop lijkt het werk te zweven voor je muur.

Wil je je werk liever ophangen met een ophangsysteem? Bekijk dan eens de ophangsystemen van STAS. Na de installatie van het ophangsysteem hoef je nooit meer gaten in je muren te boren voor het ophangen van wanddecoratie. Ben je op een gegeven moment toe aan iets nieuws aan de muur? Dan wissel je eenvoudig van werk zonder te boren!

Houd je van makkelijk? Kies dan voor naadloos behang. Geen gedoe met losse banen die je netjes moet uitlijnen. Het naadloos behang komt in de exacte maat van jouw muur. De lijm breng je aan op de muur en het behang plaats je erop. Zit het even niet goed, haal het eraf en plaats het recht. Makkie dus! We hebben de instructies voor je samengevat in deze handleiding.

Is je muur niet helemaal recht? Geen probleem. We maken het behang altijd wat groter dan de muur, zodat je genoeg marge hebt!

Goed om te weten: Naadloos behang leveren we zonder behanglijm.

Jouw stalen werk wordt geleverd met metalen strips op de achterzijde. De bovenste metalen strip hang je eenvoudig over twee schroeven. Het hangt vrij van de muur, wat een mooi zwevend effect geeft.

Wil je je werk liever ophangen met een ophangsysteem? Bekijk dan eens de ophangsystemen van STAS. Na de installatie van het ophangsysteem hoef je nooit meer gaten in je muren te boren voor het ophangen van wanddecoratie. Ben je op een gegeven moment toe aan iets nieuws aan de muur? Dan wissel je eenvoudig van werk zonder te boren!

ArtFrame worden geleverd als zelfbouwpakket. Het frame zet je in eenvoudig in elkaar met de meegeleverde inbussleutel. Het frame schroef je met de meegeleverde muurbeugels aan de muur. Het ArtFrame kan je niet ophangen aan een plafondrails.

Benieuwd hoe het werkt? Bekijk de montage-instructies en de montagevideo.

De ingelijste fotoprint is voorzien van een ophangsysteem aan de achterzijde. Je kunt het werk dus direct aan een schroef in de muur ophangen.

Wil je je fotoprint liever ophangen met een ophangsysteem? Dan raden wij het ophangsysteem incl. haken en koorden van STAS aan. Na de installatie van het ophangsysteem hoef je nooit meer gaten in je muren te boren voor het ophangen van wanddecoratie. Zo kun je dus makkelijker van werk wisselen in je interieur!

Vliesbehang wordt geprint in banen van 47,5 cm. Omdat we printen op sterk vliesbehang, is plakken een makkie. Je smeert de muur in met lijm en plakt daar het behang, baan voor baan, tegenaan. Je hebt dus geen behangtafel nodig. Vliesbehang scheurt en krimpt niet. Hierdoor schuif je gemakkelijk de banen op de juiste plek tegen elkaar aan.

Check voordat je begint met plakken van het behang nog even de randvoorwaarden voor een strak resultaat:

  • Is je muur schoon, droog en spiegelglad? Top! Dan moet het lukken.
  • Behang op een lichte (witte) ondergrond, zo zorg je ervoor dat de kleur van de ondergrond niet door het behang heen kleurt.
  • Voor vliesbehang adviseren wij behangplaksel voor extra zwaar, speciaal- en vliesbehang van Bison. Of gebruik Perfax roze. Die kan je bij iedere bouwmarkt vinden.
  • Heb je een muur die veel zuigt? Gebruik dan een hechtprimer of voorstrijk om te zorgen dat de lijm niet in de muur gezogen wordt. Zo voorkom je ook dat het behang krimpt en er lelijke naden ontstaan. Een tipje om te testen of een muur zuigt of niet: spuit er met een plantenspuit op, trekt het water in de muur dan weet je genoeg anders druipt het gewoon naar beneden.
  • Zorg tijdens het behangen dat de temperatuur in de ruimte zo normaal mogelijk is. Dus behang bij voorkeur niet in extreme kou of warmte.

Kijk je liever hoe het moet? Bekijk hier een handig YouTube filmpje.

  1. STAS hanging system art

Kunst ophangen zonder te boren

Met een railsysteem aan het plafond blijf je flexibel. Met ophanghaken en koorden kun je eindeloos kunstwerken toevoegen. Zonder gebruik van spijkers of schroeven.

Ophangrails bestel je eenvoudig op www.stas.nl of haal je bij je lokale bouwmarkt. Let op: Een art frame is niet geschikt om aan een railsysteem op te hangen.

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails