Tipskiezen Header

De mooiste werken aan de muur? Zo kies je iets wat bij je past!

Thuis is misschien wel de belangrijkste plek in ons leven. Het is de plek waar je je kunt terugtrekken, waar je de controle hebt, waar je verbonden mee bent en de plek waar jouw identiteit het beste zichtbaar is. Kortom de plek waar jij heerlijk jezelf kunt zijn. En dit vraagt om een fijn interieur die dit mogelijk maakt. Lege muren in dit interieur zien wij als een gemiste kans. Waarom? Juist door de lege muur aandacht te geven, kun je van je interieur één geheel maken. En door iets aan de muur te hangen wat je écht mooi vind en wat je een goed gevoel geeft als je ernaar kijkt, wordt je thuisgevoel alleen maar versterkt. Dus ben jij toe aan meer kunst in jouw leven? Ontdek de wereld van Werk aan de Muur! We helpen jou stap voor stap bij het vinden van het perfecte werk.

 1. Tips voor kiezen 20210329 153743 0500 Bibi Veth

Kiezen is een kunst op zich

Oké je bent eruit, je wilt geen lege muur meer. De vraag is alleen: waar begin je? Op tv, in winkels, of via Instagram en Pinterest heb je misschien geweldige voorbeelden gezien. Maar hoe kies je iets uit wat bij jou en je interieur past? Een beeld kiezen dat past bij jouw smaak en interieur is niet zo moeilijk als je denkt. Het belangrijkste is dat het je een goed gevoel moet geven.

Om je op weg te helpen hebben we ons aanbod ingedeeld in collecties. Is zwart-wit jouw stijl? Of wil je juist die mooie reisherinnering een plek geven aan de muur? Houd je van digital art? Of is je interieur ingericht in een Scandinavische trend? Maak kiezen makkelijk door een basis te kiezen.

Onze eerste tip: Zet alles wat je tegenkomt op je verlanglijst. Hierdoor zet je al een eerste stap in de selectie en hoef je niet bang te zijn dat je mooie kunstwerken niet meer terug kunt vinden.

Op basis van jouw hobby of passie

Wanddecoratie van jouw favoriete sport, hobby of passie staat garant voor emotie, interesse en tijdloosheid. Je grote passie raak je immers nooit beu! Ben je de grootste fan van de Tour de France of heb je de jongensdroom om zelf aan autoraces mee te doen? Of heb je een passie voor gitaar- of pianospelen? In ons ruime assortiment vind je vast iets wat bij jou voorkeur past. Wat is jouw passie? Bekijk bijvoorbeeld de sporten en hobby's, food, muziek, outdoor collecties.

Op basis van de mooiste herinneringen

Krijg jij kriebels van die ene vakantie waar de hele familie zo van heeft genoten? Of die keer dat jouw favoriete club won? Of misschien krijg je wel een brede lach op je gezicht als je denkt aan je favoriete restaurant in Parijs. Of ben je gek op je eigen omgeving? Een kaart, foto of schilderij hiervan staat ook prachtig aan de muur! Denk na over je mooiste herinneringen, zoek er een werk van, en wie weet vind je jouw perfecte plaatje. Bekijk de landen en reizen, steden en wereld- en landkaarten collecties of gebruik onze zoekbalk.

Op basis van de kamer

Wanneer je een specifieke kamer in gedachte hebt waar je een mooie print, behang of ander kunstwerk op wilt hangen, bekijk dan onze kamerpagina’s met tips en mooie voorbeelden van kunstwerken. Elke kamer heeft zijn eigen kenmerken waar bepaalde materialen of vormen een rol kunnen spelen. Bekijk onze kamerpagina's en laat je inspireren!

 1. Tips Kiezen Kamer1
 1. Tips Kiezen Kamer2

Op basis van kleur

Kleur is de verbindende factor in ieder interieur. Door kleuren terug te laten komen in een ruimte creëer je rust.

 1. Tips Kiezen Kleur1
 1. Tips Kiezen Kleur2

Heb je een witte, lege muur? Door een witte muur kleur te geven én er een mooi werk aan op te hangen, maak je van je interieur direct één geheel. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Kijk eerst goed naar de ruimte. Wat is allemaal aanwezig in de kamer (meubilair, stoffering)?
 • Welke kleuren zie je terugkomen (kleur van het vloerkleed, het bed, de bank etc.)?
 • Welke kleur vind je écht mooi?

Op basis van je antwoorden kun je eenvoudig in onze kleurencollecties en kleuroptie in onze zoekbalk op zoek naar een werk met die kleur(tint). Bekijk de kleur collecties.

Tip: Om een kleur vooraf aan het schilderen op je witte muur te zien, gebruik je de Flexa Visualizer App. Met deze app krijg je een goed idee van hoe een kleur in je interieur staat. Houd ook deze volgorde aan: bepaal eerst je werk aan de muur en vervolgens de kleur van je wand.

 1. Tips Kiezen Flexa

Heb je een werk gevonden en wil je je muur verven om het werk nog meer kracht te geven? Kies dan een tint uit het schilderij! Op die manier komen zowel je schilderij als de muur perfect tot hun recht. Wil je extra focus op het schilderij? Verf de achterliggende muur dan in de donkerste kleur uit een schilderij met lichte tinten of juist in de lichtste kleur als het kunstwerk vooral uit donkere kleuren bestaat. Dan knalt het werk er helemaal uit! Voor meer harmonie tussen schilderij en muur kies je voor een dominante kleur uit de wanddecoratie (of een lichtere variant daarvan). Je werk aan de muur en de muurkleur worden dan één.

Heb je al een geverfde muur? Zoek dan werken in tinten van die kleur en sla ze op in je verlanglijst.

 1. Tips Trend

Op basis van trend

Is jouw huis ingericht in een bepaalde trend? Met onze trendcollecties hebben we op basis van kenmerken van de laatste trends mooie collecties samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige foto van een verlaten plaats in een industrieel interieur. Of kies een kunstwerk met geometrische vormen. Dit matcht super goed binnen het Scandinavische interieur of de pasteltrend. Voor de Urban Jungle liefhebbers creëer je een statement met een wandvullend behang van bijvoorbeeld een botanische print. Ben jij meer een retro type? Bekijk dan onze vintage favorieten. Ontdek hier alle trendcollecties.

Op basis van stijl

Onze beeldmakers zijn erg gevarieerd. Zo hebben we veel getalenteerde fotografen, maar ook professionele digital artists en hebben we een groot aanbod van Oude Meesters. We hebben daarom ook collecties per stijl voor je aangemaakt. Op deze manier kun je werken zoeken die passen bij jouw stijl! Selecteer de collectie die bij je past en laat je inspireren. Laat je je liever inspireren door klanten die je voor zijn gegaan? Bekijk onze klantfoto's en onze bestsellers.

Tip: verschillen jij en je partner van smaak? Maak apart een verlanglijst en laat deze aan elkaar zien wanneer je klaar bent. Kijk of er iets tussen zit wat jullie allebei hebben gekozen. Is dat niet zo? Lees snel verder!

 1. App kunst Werk aan de Muur

App je suf

Je bent door de collecties gegaan en alles wat je mooi vindt heb je opgeslagen. Bekijk je lijst nog eens. Haal de werken weg waarover je twijfelt en maak een top 10. Ieder werk heeft een werkcode. Download onze app, maak een foto van jouw lege muur en plak - door de werkcode in te vullen - het werk aan de muur. Hierdoor kun je perfect testen of het werk past bij jouw interieur, kleuren en smaak.

Tip: Vind je het lastig om een top 10 te maken? Kijk dan goed naar de ruimte waar het werk kom te hangen. Het moet natuurlijk ook passen bij de rest van je interieur. Kijk dus eerst eens goed rond: Welke meubelen en accessoires heb je? En wat vind je echt mooi? De werken die daarbij het beste passen selecteer je.

 1. Tip Totrecht

Hoe zorg je dat het tot zijn recht komt?

Je bent verliefd! Je hebt je favoriete werk(en) gekozen. Maar hoe zorg je ervoor dat deze het beste tot zijn recht komt? De grootte en het materiaal spelen hier een belangrijke rol in. Lees daarom alles over de juiste grootte voor in de kamer waar het komt te hangen en meer over onze materialen.

 1. Ophangtips 20210329 141146 0209 Bibi Veth

Ophangen

Straks breekt het moment aan dat je gekozen kunstwerk wordt thuisbezorgd en dan is de vraag; hoe hang je dit werk op? Bij het uitkiezen raden we je alvast rekening te houden met de ophang mogelijkheden. Lees hier meer over het ophangen van jouw kunstwerk.

Tip: last van galm in je huis? Lees dan meer over onze akoestische schilderijen.

Ja, ik wil ook tips voor mijn lege muren!

Wil jij van jouw huis ook een fijn thuis maken met mooie wanddecoratie? Meld je aan en ontvang handige tips van onze stylisten direct in je mailbox.

Ik ga ermee akkoord dat ik persoonlijke nieuwsbrieven en andere mailings ontvang voor meer tips, inspiratie en nieuws.

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bekijk onze 10 jaar acties

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails