digital art proces van jesper krijgsman

Jesper Krijgsman voor mymuesli

Het werk heet “Ikaro” en de twee papegaaien die in de boom zitten kijken uit over een nog mistig en mysterieus landschap bij zonsopkomst. Ik stel me voor dat ze net zijn ontwaakt en zich klaarmaken voor de dag. Zijn zij de beschermers van dit stuk land en vliegen rond om de orde te bewaken.

  1. Achter de schermen bij Jesper Krijgsman

Vertel iets over jezelf

Ik ben Jesper Krijgsman (30) en ik combineer mijn foto’s van bladeren, bloemen, dieren en nog veel meer uit de natuur en probeer natuurlijke landschappen uit te beelden waarin biologie, dromen, werkelijkheid en fantasie zich mixen. Ik beschouw de creativiteit in de evolutie van flora en fauna als iets wat bijna magisch is. Ik geloof dat de vindingrijkheid van veel levensvormen iets is dat vaak over het hoofd gezien wordt. Dit gevoel van verwondering wil ik in mijn werk laten zien en de diversiteit van de natuurlijke wereld vieren door haar mystieke kwaliteiten te versterken. Ik ben geboren en opgegroeid in Nederland en woon nu in Zwitserland. Ik reis veel om bijzondere plekken en dieren te fotograferen. Tot een paar jaar geleden werkte ik bij een bedrijf als grafisch vormgever. Ik wilde een nieuw avontuur in mijn leven door me te verdiepen in de natuurlijke wereld en me bezig houden met de mysterieuze kracht daarvan vast te leggen en in mijn composities te verweven.

Hoe kan je jouw kunst het best omschrijven?

Van digitale dagdromen tot paradijselijke perfectie. Mijn kunst is samengesteld uit talloze foto's uit verschillende plekken in de wereld die een gevoel van natuurlijke schoonheid en magie creëren. Ik werk veel aan kleine details en probeer de composities levendig samen te stellen, zodat de kijker zich hopelijk aangetrokken voelt om deze wonderlijke werelden in te stappen. Sinds ik me ben gaan verdiepen in de natuurlijke wereld en hiermee te werken ben ik als persoon veranderd. Ik ervaar nu meer rust in mijn leven en ik zie dagelijks planten of dieren die mij inspireren. Mijn doel is om mensen te laten zien dat de natuur erg krachtig en mysterieus kan zijn. Een levend organisme dat uit duizenden onderdelen bestaat.

Welke stappen heb je ondernomen bij het maken van jouw ontwerp voor mymuesli?

In mijn ontwerp voor mymuesli zitten veel elementen die ik in Costa Rica en Azië heb gefotografeerd. Door hun natuurlijke rijkdom zijn dit voor mij plekken die dicht bij een paradijs op aarde komen. De foto’s van natuur en de papegaaien heb ik eerst bewerkt en allemaal digitaal uitgeknipt. Daarna weef ik deze stuk voor stuk samen tot composities die zowel werkelijk als onwerkelijk zijn en een bepaalde sfeer en emotie uitstralen. Het kost aardig wat tijd om zoiets te maken, maar ik vind het een spannende bezigheid die soms erg meditatief is.

Waar haal je jouw inspiratie vandaan? En wie is je favoriete kunstenaar?

Mijn werk begint vaak met een emotie, visie of een droom. Ik plan ze nooit. Tijdens het maken van een compositie probeer ik mijn gedachten los te laten en zo min mogelijk na te denken over de plaatsing van mijn objecten. Het is een instinctief en organisch proces, waarin elk element zijn eigen lot dicteert. Door alles zelf te fotograferen en te bewerken voelt het als iets erg persoonlijks. Ik heb gemerkt dat door mijn werk mijn verbinding met de natuur sterker is geworden.

Omschrijf jouw ontwerp:

Het werk heet “Ikaro” en de twee papegaaien die in de boom zitten kijken uit over een nog mistig en mysterieus landschap bij zonsopkomst. Ik stel me voor dat ze net zijn ontwaakt en zich klaarmaken voor de dag. Zijn zij de beschermers van dit stuk land en vliegen ze rond om de orde te bewaken. Ik hoop dat mijn werken spreken tot de verbeelding van de kijker en die er zelf een verhaal aan geeft. Met mijn werk streef ik ernaar de kijker niet alleen een mooi beeld te geven, maar ook verbinding te zoeken tussen de emotie van de kijker en de afgebeelde flora en fauna. Ik zie de parallellen tussen de natuur die voordelen oplevert voor onze gezondheid en welzijn, evenals natuurlijke omgevingen die onze hulp nodig hebben om te genezen.

"Ik eet om de dag muesli als ontbijt. Dan doe ik er graag vers fruit bij zoals banaan, aardbei of bosbessen."

Benieuwd naar meer werken van Jesper Krijgsman?
Bekijk hier alle werken van Jesper krijgsman!

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks