IMG 1472

Kunst op kantoor
bij Werk aan de Muur

Ontdek de kleurrijke art walls

Kunst kan natuurlijk niet ontbreken in het nieuwe kantoor van Werk aan de Muur! Nikki, Brand & Art Specialist: “Door de rustige basis kunnen we knallen met kunstwerken! Ik ben los gegaan en heb er voor gekozen om in de verschillende art walls een mix te maken van materialen, stijlen en formaten. Hierdoor krijg je een speels effect en zorgen de kunstwerken voor veel sfeer!”

Leuk om te weten: het gehele team van Werk aan de Muur mocht meedenken en heeft favoriete kunstwerken doorgegeven aan Nikki. Op die manier zijn alle art walls echt een team effort en is het hele team tevreden met de gekozen kunstwerken.

 1. IMG 1478

Vleugje oranje

Wanneer je binnenkomt in het nieuwe kantoor is het eerste wat je ziet de ruimte waar het in house development, customer experience en management team zit. Nikki: “De art wall in deze ruimte lijkt op het eerste oog het meest buiten het oranje kleurthema te vallen, maar eigenlijk matchen de kunstwerken vooral heel goed met elkaar. Ik heb er voor gekozen om het kleurenpallet buiten de oranje kleur klein te houden. Oranje komt terug in alle werken, maar daarnaast bevat elk kunstwerk ook een kleur die weer terugkomt in de andere kunstwerken. Zo is de art wall toch één geheel geworden!” Naast de art wall en alle bureaus is dit de kleinste ruimte, maar er is ook ruimte voor een ronde tafel met verschillende stoelen. Om de ruimte een huiselijke sfeer te geven staan er ook twee fauteuils.

 1. IMG 1364

Mix van oud en nieuw

Omdat we op het oude kantoor ook al veel toffe kunstwerken hadden hangen vonden we het belangrijk om die kunstwerken mee te nemen naar het nieuwe kantoor. Nikki: ”Alles wat mooi past in het thema, qua kleur of formaat heeft een plekje in het nieuwe kantoor gekregen.” Naast de kleur oranje is er in de ruimte waar het marketing en community team zit ook de kleur roze in het interieur toegevoegd. Deze kleur is ook meegenomen in de art walls. De wens van het marketingteam was om een zo divers mogelijk art wall te creëren met veel verschillende materialen en kunststijlen. “Als je naar deze art wall kijkt, word je spontaan vrolijk door alle heldere kleuren! Maar zowel oranje als roze overheersen niet door de subtiele mix met andere tinten. De geometrische en zachte vormen steken weer mooi af tegen de wat hardere architectuurfoto en moderne materialen.”

 1. IMG 1479
 1. IMG 1481
 1. IMG 1480
 1. IMG 1484

Oranje, terracotta en vleugje lila

In de ruimte van het klantenservice team hangen de meeste kunstwerken. Logisch ook want zij hebben het meest contact met onze klanten en kunnen doormiddel van de kunstwerken onze klanten helpen. Twijfel je bijvoorbeeld over canvas of ArtFrame? Dan kun je een afspraak inplannen voor een bezoek aan onze online art studio. In 15 leggen onze stylisten je alles uit over onze materialen. Ondanks dat er veel kunst hangt is het ook belangrijk om rust te creëren. De art wall rond de tv is het uitgangspunt voor de twee andere art walls in dezelfde ruimte. In deze art wall zitten veel oranje en terracotta tinten. Een aantal kunstwerken die gekozen zijn bevatten ook wat meer beige tonen zodat het wat rustiger wordt. Met een vleugje lila wordt het geheel speelser, want zo zegt Nikki: “Lila is altijd goed!”

 1. IMG 1483
 1. IMG 1482
 1. IMG 1484
 1. IMG 1485

Speelse art wall door gebruikte materialen

Aan de andere kant van de ruimte heeft het klantenservice team nog een hoek met op beide muren een art wall. De linkermuur bestaat uit ‘maar’ 5 wat grotere kunstwerken. Alle kunstwerken bevatten dezelfde kleuren, maar allemaal net in een andere samenstelling. Daarnaast een tof extra element; een rond kunstwerk! Dit maakt de art wall speelser en omdat een aantal interieur items ook ronde vormen bevatten past dit kunstwerk niet alleen goed in de art wall maar ook bij de ruimte. De rechtermuur is het drukste uit dit kantoor, maar is net zo’n goede match bij elkaar. Hier bewegen we ook wat meer naar de groene en blauwe kleuren toe. Maar alsnog zie je veel oranje en bruin terugkomen. Daarnaast worden er verschillende stijlen en materialen met elkaar gemixt.

 1. IMG 1487

Mooie maar functionele vergaderruimte

Een van de belangrijkste ruimtes van ons kantoor is de vergaderruimte. Deze gebruiken we niet alleen voor het vergaderen, maar hier vinden ook de online art studio afspraken plaats. Het is dus de bedoeling dat de ruimte naast een mooie inrichting ook functioneel is. Er is gekozen om op zwarte wandplanken een aantal sample van onze materialen te plaatsen. Daarnaast hebben we een groot kunstwerk als uitgangspunt genomen. Ondank de donkere kleur is het werk ook speels en de roze tinten lichten het geheel op. Zowel de donkere als roze kleuren zijn vertaald naar de andere gekozen kunstwerken op links. Het is een toffe afwisselen van donker en licht en van abstract naar realistisch.

 1. IMG 1486
 1. IMG 1488
 1. IMG 1490

Ontdek meer inspiratie

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks