Een Werk aan de Muur shop
Werk aan de Muur materiaal hout gezien bij vtwonen Weer verliefd op je Huis

Hout (tijdelijk niet beschikbaar)

Haarscherpe prints op duurzaam hout
Breng een beetje natuur in je huis en kies voor het materiaal hout. De houtstructuur is goed te zien door de print heen. Combineer een stukje natuur met prachtige werken uit onze collectie. Alle houtprints hebben een geïntegreerd ophangsysteem, waardoor zij plat aan de muur kunnen worden bevestigd.

 1. Schotse hooglander foto op hout multiplex
 1. Print op hout achterkant
 1. Print op hout hoek

Over het product

Natuurlijk gebruiken we duurzaam hout. Het hout dat we gebruiken is zowel FSC- als PEFC-gecertificeerd. Het hout wordt duurzaam gewonnen, en voor elke boom die gekapt wordt, wordt een nieuwe geplant. Het hout dat wij gebruiken is een natuurproduct van hoge kwaliteit en daardoor krijg je een super scherpe print. In het materiaal kan het voorkomen dat er knoesten, scheuren, zichtbare houtstructuur en kleurverschillen zijn. Dit hoort juist bij het product, zo krijgt jouw nieuwe kunstwerk een extra authentieke uitstraling!

Waarom je kiest voor hout

Haarscherpe afdrukken
Scherpe prints.

Ingebouwd ophangsysteem
Afgezien van een schroefje heb je niets meer nodig,

Op jouw favoriete houtsoort
Directe print op multiplex.

Duurzaam, goedgekeurd hout
FSC- en PEFC-gecertificeerd hout.

 1. Oude Meester op hout multiplex

Multiplex

De multiplex versie is één grote plank (18mm dik). Bij multiplex maken we geen gebruik van een whitewash, waardoor je het hout door de print heen ziet. Dit geeft het werk een warme, authentieke en natuurlijke uitstraling.

Jouw eigen foto geprint op jouw favoriete materiaal? Ook dat kan bij Werk aan de Muur. Upload jouw foto op werkaandemuur.nl/eigenfoto en selecteer het formaat en materiaal dat jij in gedachte hebt.

Veelgestelde vragen over hout

De prijs van hout is afhankelijk van het formaat én het werk wat je kiest. Blader door de collectie, kies hout als materiaal en de maat die bij je past, en je ziet direct de prijs.

Jazeker. Voor het printen van jouw werk gebruiken we duurzaam hout. Het hout dat we gebruiken is zowel FSC- als PEFC-gecertificeerd. Het hout wordt duurzaam gewonnen, en voor elke boom die gekapt wordt, wordt een nieuwe geplant.

Wij produceren op 1 soort hout, namelijk multiplex. De multiplex versie is één grote plank. Bij multiplex maken we geen gebruik van een whitewash, waardoor je het hout door de print heen ziet. Dit geeft het werk een authentieke uitstraling!

Goed om te weten: Multiplex is een natuurproduct van hoge kwaliteit. In het materiaal kan het voorkomen dat er noesten, scheuren, zichtbare houtstructuur en kleurverschillen zijn.

We raden je aan om een kunstwerk op hout enkel met een droge stofdoek af te nemen.

Ieder hout is weer anders, daarom kunnen we van te voren niet zeggen wat voor soort houtprint je terug gaat zien. Hierdoor breng je een beetje natuur in je huis!

Dat kan inderdaad voorkomen, omdat we direct printen op hout.

Multiplex is een natuurproduct van hoge kwaliteit. We printen direct op hout, waardoor kan het voorkomen dat er noesten, scheuren, zichtbare houtstructuur en kleurverschillen zijn. Houd er rekening mee dat de houtprint/ kleur licht door het geprinte werk te zien is. Dit zie je vooral in de witte delen van het werk. Dit heeft een charme die een authentiek effect geeft aan het werk.

Jazeker, dat kan. Het is niet nodig omdat het materiaal van zichzelf al goed is. Als je vernis gewoon ontzettend mooi vindt, dan kun je dit achteraf zeker doen. Aan te raden is om blanke vernis te kiezen zodat de kleuren niet veranderen.

Ga uit van ongeveer 12kg per m2. Voorbeeld: 120 x 80 cm is dus 12kg, een paneel van 200 x 120 cm is 28 kg.

Goed om te weten: Het gewicht blijft een indicatie vanwege de 'droogheid' van het hout. Bovenstaande is een gemiddeld gewicht.

Het is mogelijk om via ons een foto te laten afdrukken. Het is wel van belang dat deze foto met een goede camera gemaakt is in hoge resolutie en dat jij de rechthebbende eigenaar bent van de foto.

Is dit beide het geval? Upload jouw foto via werkaandemuur.nl/eigenfoto en selecteer de maat en het materiaal dat jij in gedachte hebt.

De minimale maat is 30x30 cm en de maximale maat is 245x120 cm.

Goed om te weten: De maten die je kiest bij het werk, passen precies bij het werk. Er wordt dus niet gesneden in het werk, of het werk wordt niet vervormd. Wil je een andere verhouding/maat? Neem dan even contact met ons op.

De maten die je kiest bij het werk, passen precies bij het werk. Er wordt dus niet gesneden in het werk, of het werk wordt niet vervormd.

Een andere verhouding of maat kan zeker. Neem contact met ons op, en dan helpen we je graag verder.

Werken op hout worden geleverd met ingebouwd ophangsysteem. Hang hem direct op een schroef of spijker en je bent klaar!

Wil je je werk liever ophangen met een ophangsysteem? Bekijk dan ook eens het ophangsysteem incl. haken en koorden van STAS. Na de installatie van het ophangsysteem hoef je nooit meer gaten in je muren te boren voor het ophangen van wanddecoratie.

Multiplex hangt plat op de muur, want er zit een inkeping in met een dopje.

Multiplex is berkenhout en is 18 mm dik. Dit is opgebouwd uit laagjes, wat een leuk speels effect geeft.

Je zou het kunnen ophangen onder een afdakje, bijvoorbeeld in een veranda of schuur. De temperatuurschommelingen en de luchtvochtigheid zal wel van invloed zijn op het hout en dat maakt dat het hout buiten een aanzienlijk kortere levensduur heeft. Hierom adviseren we te kiezen voor het materiaal buitencanvas.

In het algemeen ontvangt u het pakket tussen de 5 en 8 werkdagen. Heb je een spoedje? Neem contact met ons op!

Ontdek de andere materialen

 • Alle materialen
 • Met lijst
 • Mat
 • Glans
 • Wandvullend
 • Wisselbaar
 • Voor buiten
 • Voor eigen lijst

Met lijst

Het materiaal canvas met matte afwerking geeft je het gevoel dat je het originele kunstwerk in huis hebt hangen. Wil je het schilderij nog extra body geven? Ga dan voor canvas met baklijst. Doordat de lijst iets breder is dan het canvas, ontstaat er een mooi ruimtelijk effect. Houd je van luxe? Ga dan voor een gouden sierlijst bij je canvas. Wil je graag glans? Ga dan voor ingelijste fotoprints. In diverse kleuren beschikbaar en optioneel met passe-partout. Wil je een lijst die niet te opvallend is? Ga dan voor print op doek.

Mat

Bijna alle materialen zijn te verkrijgen met een matte afwerking. Wil je een modern materiaal? Bekijk dan HD Metal of aluminium dibond. Wil je graag dat het kunstwerk meer body heeft? Ga dan voor canvas of hout. Wil je graag groots uitpakken? Print op doek of behang zijn dan goede opties. Fotoprint en Xpozer hebben ook standaard een matte afwerking.

Glans

Een glanzend effect geeft je werk diepte. Wil je meer een zijdeglans, ga dan voor aluminium dibond. Dit zie je vaak terug in galeries en musea. Wil je juist meer glans? Kies dan voor HD Metal of acrylglas. Deze materialen hebben dezelfde glanzende look, maar verschillen in materiaal. Bij HD Metal zijn de inkten in het materiaal gezogen, waardoor het erg onderhoudsvriendelijk is. Acrylglas is een luxe variant van dibond door de acryllaat plaat die ervoor is geplaatst en het materiaal zorgt voor meer diepte. Een ingelijste fotoprint wordt ten slotte ook geleverd met niet-ontspiegeld glas.

Wandvullend

Wil je groots uitpakken? Kies dan voor behang of print op doek. Bij behang kan je kiezen uit vliesbehang en naadloos behang. Vliesbehang is 120 grams, scheurvrij én krimpvrij. Wil je liever geen naden? Ga dan voor naadloos behang. Dit materiaal is van airtex, een stevige kunststof. Kun je afnemen en kreukt niet. Wil je een wandvullend materiaal dat je eventueel nog kunt wisselen en dat de akoestiek verbetert? Dan is print op doek jouw materiaal.

Voor buiten

Van een kunstwerk buiten wil je ook jaren kunnen genieten. Ga daarom voor buitencanvas. Door de extra coating, een speciale houtbewerking en roestvrije nietjes kan het tegen alle weersomstandigheden.

Voor eigen lijst

Heb je al een mooie lijst in huis? Alle werken in onze collectie zijn ook verkrijgbaar als losse fotoprint. Met of zonder extra witrand.

Wisselbaar

Wil je graag regelmatig kunnen wisselen van werk? Bij ingelijste fotoprints plaats je gemakkelijk een nieuwe verlijmde fotoprint. Wil je een groter kunstwerk kunnen wisselen? Bij print op doek wissel je eenvoudig het doek in het frame. Deze zijn ook los te bestellen bij ons! Of kies voor Xpozer waarbij je de matte print eenvoudig opnieuw opspant.

Canvas

Kies uit 2 of 4,5 cm dikte

Canvas met baklijst

Kies uit een zwarte, witte of naturel baklijst

Canvas met gouden sierlijst

Een extra touch of gold

HD Metal

Kies voor een matte of glanzende afwerking

Print op doek

Optioneel met akoestische panelen

Behang

Kies tussen naadloos of vlies behang

Acrylglas

Werken met prachtige dieptewerking

Aluminium dibond

Kies voor een matte of glanzende afwerking

Ingelijste fotoprints

Losse fotoprints of ingelijst

Fotoprints

Prints om zelf in te lijsten

Xpozer

Makkelijk wisselbaar

Hout

Directe print op multiplex

Buitencanvas

Special bewerkt voor zon, regen en vocht

Ronde kunstwerken

Keuze uit geschuimd pvc of behang