Jumbotron Annejole Jacobs de Jongh Jole Art

Ontdek de kleurrijke wereld van Jole Art

Welkom in de sprankelende wereld van Jole Art, waar creativiteit en passie samenkomen in een betoverende mix van kleuren, beelden en verhalen. In dit blog nemen we een duik in het artistieke universum van Jole Art en ontdekken we het inspirerende verhaal achter haar kunstwerken.

Een begin vol creativiteit

Voor Annejole begon het allemaal in haar jeugd, waar tekenen, kleuren en collages maken haar favoriete bezigheden waren. Ondanks haar liefde voor kunst koos ze na de middelbare school voor een 'serieuze' studie, maar haar passie bleef altijd sluimeren. Tijdens haar werk bij een theater ontwaakte de kunstenaar in haar en begon ze opnieuw te tekenen en te schilderen. Na het volgen van verschillende cursussen besloot ze in 2008 de sprong te wagen en werd ze fulltime kunstenaar.

Een reis vol succes

Annejole's reis als kunstenaar is er een van succes en erkenning. Vanaf 2003 begon ze met het maken van portretten, eerst van haar eigen kinderen en later in opdracht voor anderen. Haar kleurrijke popart portretten op achtergronden van bewerkte foto's, beelden en teksten trokken al snel de aandacht. Met prijzen in landelijke wedstrijden en exposities in gerenommeerde musea bouwde ze gestaag aan haar naam als kunstenaar.

Een stijl vol verhalen

Annejole's stijl wordt gekenmerkt door moderne mixed-media portretten met een diepgaand verhaal. Haar series, zoals 'Wereldvrouwen', 'Klassieke vrouwen', 'People', 'Famous Love Couples', 'Made in Holland' en 'Take your Time', nemen je mee op een reis door verschillende culturen, geschiedenis en emoties.

Een kijkje in het werkproces

Het creëren van een kunstwerk is bij Annejole een zorgvuldig proces. Ze begint met het verzamelen van digitale beelden, foto's en teksten die ze vervolgens verwerkt tot een ontwerp. Maanden van voorbereiding gaan vooraf aan het daadwerkelijke schilderproces, waarbij printen, tekenen, schilderen en lakken samenkomen tot een harmonieus geheel.

Tevredenheid in creatie

Annejole's tevredenheid komt voort uit het voltooien van een kunstwerk dat niet alleen technisch perfect is, maar ook een emotionele impact heeft. Als het portret goed is, het verhaal klopt en de kleuren en verhoudingen in harmonie zijn, weet ze dat ze haar doel heeft bereikt.

Inspiratie uit het leven

Inspiratie vindt Annejole overal om haar heen, van de natuur tot krantenkoppen, van sociale media tot historische gebeurtenissen. Haar kunst weerspiegelt de diversiteit en schoonheid van onze wereld en nodigt uit tot reflectie en verwondering.

Passies buiten de kunst

Naast het creëren van kunst heeft Annejole een scala aan andere passies, waaronder sporten, varen, reizen en het verkennen van kunst en cultuur in musea en theaters.

Kortom, Annejole (Jole Art) is niet alleen een kunstenaar, maar een verhalenverteller, een ontdekkingsreiziger en een bron van inspiratie voor ons allemaal. Haar kleurrijke en levendige kunstwerken spreken tot de verbeelding en nodigen uit tot een reis door de rijke en diverse wereld van creativiteit.

Benieuwd naar meer kunstwerken van Jole Art ? Bekijk hier haar shop.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks