Jumbotron expeditie aardbol

Ontdek de magie van de wereld
met Expeditie Aardbol

Stap in de betoverende wereld van Stéphanie, de creatieve geest achter Expeditie Aardbol. Met haar camera als reisgenoot legt ze de magie van verre bestemmingen vast. Van levendige straatbeelden tot serene landschappen, haar fotografie neemt je mee op avontuur. Ontdek hoe Stéphanie haar passies voor reizen, schrijven en fotograferen samenbrengt in een visueel spektakel.

Over Stéphanie

In een wereld waar reizen en fotografie naadloos samenkomen, straalt Stéphanie als de drijvende kracht achter het succesvolle reisblog Expeditie Aardbol. Haar verhaal is niet alleen inspirerend, maar ook een prachtige mix van passie, avontuur en creativiteit. “Ik heb journalistiek gestudeerd en ben in 2010 afgestudeerd in de richting fotografie. Daarna heb ik een tijdje als freelancer gewerkt, om vervolgens in 2014 mijn eigen reisblog te starten. Hier kon ik mijn grote passies voor reizen, schrijven en fotograferen combineren,” vertelt Stéphanie enthousiast.

Van droom naar realiteit

Stéphanie’s pad naar succes was niet zonder uitdagingen, maar haar toewijding en liefde voor reisfotografie hebben haar gebracht waar ze nu is. “Ik heb veel gereisd en door de jaren heen heel veel geleerd over reisfotografie. Want dat is het vaak met fotografie: je moet vlieguren maken.” Deze ervaring is duidelijk terug te zien in haar werk. Haar foto’s zijn een prachtige weerspiegeling van de wereld, gezien door haar lens.

Een unieke stijl

Opvallend aan Stéphanie’s werk is haar uitgesproken stijl. “Op reis staat mijn camera niet stil, ik vind het leuk om straatbeeld op de foto te zetten, maar kan ook enthousiast worden van wildlife of karakteristieke locals. In mijn collectie zie je ook veel mooie landschappen met ergens op de foto een menselijk element, of een afgelegen huisje ergens op een idyllische plek.” Haar contrastrijke beelden, vaak met een dromerig tintje, zorgen ervoor dat je als kijker wordt meegenomen naar de afgelegen hoeken van de wereld.

De magie van het onverwachte

Een essentieel onderdeel van Stéphanie’s werkproces is het omgaan met onvoorspelbare elementen. “Reisfotografie is onvoorspelbaar, je kunt wel research doen van tevoren, maar ter plekke ben je altijd afhankelijk van de omstandigheden. Het is de kunst om die onvoorspelbare elementen een rol te geven in je foto en op die manier een uniek beeld te creëren.” Deze aanpak maakt haar werk dynamisch en verrassend, elke foto vertelt een uniek verhaal.

Van voorbereiding tot perfectie

Stéphanie’s voorbereiding op een reis is gedetailleerd en grondig. “Qua voorbereiding ga ik voor vertrek al op zoek naar fotogenieke plekken. Ik speur via Google Maps naar mooie uitkijkpunten, maar gebruik natuurlijk ook Instagram en Pinterest om te kijken wat de mooiste fotospots zijn.” Maar haar werk stopt niet bij het maken van de foto. De bewerking is minstens zo belangrijk. “Ik kan daar rustig een week voor uittrekken. In de eerste bewerkingsronde bewerk ik alle foto's apart, in de tweede bewerkingsronde leg ik alles naast elkaar en maak ik de nodige aanpassingen zodat alle beelden mooi op elkaar aansluiten qua look and feel.”

Perfectie en balans

Een foto is pas af als deze helemaal in balans is, aldus Stéphanie. “Soms helpt het om m’n ogen een beetje dicht te knijpen, door mijn wimpers te kijken en wat minder te focussen op de details. Dan kun je juist wat beter aanvoelen of een foto aangenaam is om naar te kijken.” Haar favoriete foto, Rode taxi op straat in Japan, is hier een perfect voorbeeld van. “Deze foto maakte ik ooit tijdens een reis door Japan en klopt wat mij betreft helemaal qua kleur. Het grijze asfalt en de betonnen gebouwen steken mooi af tegen de knalrode taxi en het rode verkeerslicht. Dat deze foto is genomen tijdens het bloesemseizoen en dat je ook nog een bloeiende kersenboom op de foto ziet, is een extra reden dat ik zo blij word van deze foto.”

Inspiratie en dagelijks leven

Reizen zijn Stéphanie’s grootste bron van inspiratie. “Ik kan zo enthousiast worden van nieuwe plekken en bestemmingen die totaal anders zijn dan wat we in Nederland kennen. En dat kan al heel klein zijn: een reclamebord of bijvoorbeeld de gevel van een huis.” Naast haar werk als fotograaf en blogger, geniet ze van het leven samen met haar vriend en dochter, is ze graag in haar volkstuin te vinden en heeft ze sinds kort een nieuwe hobby: keramiek.

Meer dan alleen foto’s

Stéphanie’s werk wordt niet alleen gewaardeerd door haar volgers, maar ook door de media. “Mijn (reis)foto's werden al gepubliceerd in toonaangevende reismagazines, in boeken en op de voorpagina's van landelijke kranten.” Dit bewijst dat haar talent en unieke kijk op de wereld wijd en zijd erkend worden.

Met Expeditie Aardbol neemt Stéphanie haar publiek mee op een visuele reis door de meest betoverende plekken ter wereld. Haar werk inspireert om de wereld met nieuwe ogen te zien en de schoonheid in het alledaagse te ontdekken. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of gewoon vanuit je luie stoel de wereld wilt verkennen, Stéphanie’s foto’s laten je dromen van verre bestemmingen en onontdekte avonturen.

Uit de community