Interview met Goed Blauw

Samen staan ze sterk!

Ze kennen elkaar van de Kunstacademie in Zwolle, waar ze bij elkaar in de klas zaten. Het klikte gelijk tussen Elvera Goedhart en Carlijn Seves en daarom is het geen wonder dat de twee beste vriendinnen werden. Samen vormt het duo Goed Blauw en vertellen ze ons in deze blog hun verhaal.

Huisje, boompje, baby

In 2011 zijn de dames afgestudeerd in de richting Illustratie en daarna bleven ze vriendinnen. Het leven ging door en uiteindelijk kregen ze ieder huisje, boompje, baby. “Het leuke is,” begint Elvera, “onze kinderen zijn ook nog hele goede vriendjes. Dus naast het samenwerken worden er ook heel veel gezellige kopjes koffie gedronken.”“En Ikea-ontbijtjes gedeelt,” lacht Carlijn.

Grafisch, Kleurrijk en verhalend

De stijl van Goed Blauw is grafisch, kleurrijk en verhalend. We zien veel kleurrijke details van de natuur op een vrolijke manier in een eigen stijl. “We maken een combinatie van handwerk en digitaal werk,” legt Elvera uit. “We vinden het belangrijk dat je het handwerk terug ziet in het eindresultaat omdat dit een heel warme sfeer geeft.” We bekijken een werk met daarop een stoere brandweerauto die met spoed op weg is een brandje te blussen. Hij rijdt door een landschap met hoge bomen, over de bergen naar het kasteel. In dit werk zien we duidelijk wat Elvera bedoelt; krachtige potloodstreken die netjes uitgeknipt zijn en samengesteld in een toffe compositie. “We zijn altijd aan het kijken hoe we weer andere materialen kunnen gebruiken in ons werk. Als we een tijdje met acrylverf of linoleumdruk hebben gewerkt, dan gaan we kijken wat we kunnen doen met krijt en zo komen we steeds weer op nieuwe dingen.” zegt Carlijn. “En verf alleen al is op zoveel verschillende manieren te gebruiken!” voegt Elvera eraan toe. “Het leukste van ons werk is dat wij bedenken waar we zin in hebben en vervolgens gaan we dat ook doen. Zo hebben we posters gemaakt over de jungle, de ruimte, dieren en auto’s.”

Goede verdeling

Uitgebreide prints met veel elementen schetsen ze van te voren ruw uit, zodat ze precies weten wat ze waar willen hebben en hoe de compositie zal worden. Dan gaan ze op zoek naar voorbeelden of maken bijvoorbeeld foto’s van verschillende dieren en planten en bedenken dan hoe het eindresultaat mag gaan worden. De dames verdelen de taken goed. “Carlijn maakt bijvoorbeeld de achtergrond en ik maak dan het dier. We verdelen de rest, en als alle losse elementen dan af zijn,” zegt Elvera.

Exclusief voor werk aan de muur

Speciaal voor jou als volger van Werk aan de Muur hebben de dames een prachtige kinderkunst collectie gemaakt, alleen verkrijgbaar via Werk aan de Muur! De ontwerpen zijn geïnspireerd op de Urban Jungle trend die je in veel wooninterieurs terug ziet. De kleurrijke, levendige illustraties geven je het gevoel alsof je in de jungle waant vol met bomen, planten en dieren. Naast deze geweldige ontwerpen, hebben ze ook perfect ingespeeld op de formule 1 die in Zandvoort gaat plaatsvinden. Fan van autoracen? Dan zijn deze ontwerpen niet te missen!

Ontdek hier alle exclusieve werken

De favoriet van Goed Blauw

Met het werk Het Jungleleven hebben Carlijn en Elvera een speciale band. “Dit is het tweede werk dat we samen maakten en we zijn hier uuuuuren mee bezig geweest.” zegt Carlijn. “Het was een leuke maar pittige klus om alles in elkaar te zetten zodat het een goed plekje heeft. Maar het is gelukt en we vinden het nog steeds gaaf hoe de print verdeeld is in het onder- en bovenwater tafereel.”

Stylist Lianne over de werken van Goed Blauw: “Een leuke aanvulling op de kinderkamer!”

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Goed Blauw te gaan.

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bekijk onze 10 jaar acties

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails