Een Werk aan de Muur shop

(Sun)flowers & Shiny Beauty a la Klimt

- Werkcode: 1 022 514

Karen Nijst over (Sun)flowers & Shiny Beauty a la Klimt

‘(Sun)flowers & Shiny Beauty’ is een fantasietekening van mij geïnspireerd op het werk van Gustav Klimt. Klimt stond bekend als “erotische kunstenaar”, maar bij officiële vrouwenportretten portretteerde hij de dames in kleurrijke weelderige gewaden die de contouren van de lichamen van de geportretteerden verhulden.
Aan dat laatste heb ik me dus niet gehouden.

Model: Het gezicht is een portretje van Tracy Maureen Perez, een Filipijns model die werd gekroond tot Miss World Filippijnen 2021. Later eindigde ze als halve finalist bij de Miss World 2021-verkiezing in Puerto Rico.

Zonnebloemen: Ik vond het leuk om in de kleding en in de hoofdtooi zonnebloemen te verwerken. De zonnebloem draait haar bloem naar het licht en vandaar dat de zonnebloem symbool staat voor levenslust en bewondering (je bent prachtig). Deze symboliek is ook ontleend aan de Griekse mythe waarin Clytia verliefd wordt op zonnegod Apollo.

Landschap: Eind 19e eeuw was het indrukwekkende landschap Attersee in Oostenrijk des zomers dé ontmoetingsplaats voor intellectuelen, industriëlen en kunstenaars als Gustav Klimt. Hier maakte hij vele prachtige landschapsschilderijen zoals de ‘Boerderijduin met zonnebloemen’ die ik heb gebruikt als inspiratiebron voor de achtergrond.

Swarovski: Het goud op de geschilderde portretten van Klimt schitteren je tegemoet, toch heeft Klimt volgens mij nog nooit kristallen van Swarovski verwerkt in zijn schilderijen. Het had gekund, want tijdens de Wereldtentoonstelling van 1900 werden al jurken gepresenteerd die geborduurd waren met Swarovski-kristallen.
Zelf heb ik geen sieraden van Swarovski, maar op een of andere wijze vond ik het wel bij dit werk passen. Vandaar dat de dame op de afbeelding rijkelijk is voorzien van - grotendeels door mij verzonnen - sprankelende kristallen creaties.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen vind ik het wel interessant om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor (Sun)flowers & Shiny Beauty a la Klimt op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

(Sun)flowers & Shiny Beauty a la Klimt

Koop de illustratie (Sun)flowers & Shiny Beauty a la Klimt van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 022 514
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
101,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.