Een Werk aan de Muur shop

't Haantje

- Werkcode: 679808

Jeroen de Jongh over 't Haantje

't Haantje is een voormalige korenmolen, gelegen aan de Stammerdijk langs het Smal in de Nederlandse gemeente Weesp.

Op de plaats waar nu 't Haantje staat, stond sinds 1626 een wipmolen die de voormalige Kostverlorenpolder bemaalde. Omstreeks 1705 werd deze polder met een aantal andere polders samengevoegd tot de Gemeenschapspolder. De grotere Gemeenschapsmolen maakte het wipmolentje overbodig. Het werd verkocht en verbouwd tot korenmolen.

In 1817 werd een sloopvergunning voor deze molen afgegeven en in 1820 werd op dezelfde plek een oliemolen met de naam De Haan gebouwd. Deze molen werd in 1828 verbouwd tot korenmolen. In 1896 werd 't Haantje verkocht aan de cacaofabrikant C.J. van Houten, die de molen voor sloop wilde behoeden. In 1918 heeft 't Haantje voor het laatst gemalen en in 1943 is de molen verkocht aan een kunstenaar, die het gaande werk liet verwijderen.

In 1964 is de molen uitwendig gerestaureerd, in 2001/2003 volgde een ingrijpende restauratie. Op 23 mei 2003 is de draaivaardig gerestaureerde molen 't Haantje feestelijk heropend. Stelling en molen zijn eigendom van Stichting Molen 't Haantje. 't Haantje is niet te bezichtigen.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor 't Haantje op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

't Haantje

Koop de foto 't Haantje van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 679808
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.