Een Werk aan de Muur shop

Abdij Auberive (FR) voorzijde

- Werkcode: 92 710

Susan Hol over Abdij Auberive (FR) voorzijde

In het Franse dorp Auberive staat een abdij uit de 12e eeuw. Het is gesticht door de cisterciënzer monniken in 1135. In de achttiende eeuw is het herbouwd. Kort geleden (rond 2020) zijn onderdelen van de abdij en de omgeving opgeknapt.
Het gebouw is enorm breed van opzet. Bovendien zijn er drie verdiepingen, plus een zolder. Aan de voorzijde, precies in het midden, is een gevel gemaakt die iets naar voren uitsteekt. In de gevel is de voordeur geplaatst. Boven de voordeur is een balkon te zien, met daarachter openslaande deuren. Een fronton vormt de driehoekige bekroning van de gevel. Rechts van het balkon en de voordeur bevinden zich tien ramen, zo ook aan de linkerkant.
Het klooster was nogal rijk in de dertiende eeuw. Door de ligging, tussen Champagne en Bourgondië, kreeg het te maken met verwoestingen door diverse oorlogen (Honderdjarige Oorlog; godsdienstoorlogen in de veertiende eeuw, Dertigjarige Oorlog in de zeventiende eeuw). In de achttiende eeuw werd het weer herbouwd. In de negentiende eeuw werd de abdij een centraal vrouwenhuis.
Ik ken de abdij als een cultureel centrum met veel zomeractiviteiten, bijvoorbeeld muziekconcerten, tentoonstellingen en historische bezoeken. Ze hebben ook een pagina op Facebook: Abbaye d'Auberive. Als je in de abdij en de tuinen eromheen rondloopt, voel je echt de eeuwenlange geschiedenis.
Auberive ligt op twintig minuten autorijden van ons dorp Chaugey. We fietsen ook weleens een 'rondje Auberive', een heuvelachtige fietstocht van ongeveer anderhalf tot twee uur.
Susan Hol profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Susan Hol

Laatste EXPO's 21 maart-13 juni 2020, Veenendaal (NL); 8 april-1 juli 2018, Berlicum (NL); 17-19 augustus 2018, Chaugey (France). Wil je meer over mij weten? Klik dan op een van de groene knoppen hieronder.

Alle werken van Susan Hol


Waarom je kiest voor Abdij Auberive (FR) voorzijde op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Abdij Auberive (FR) voorzijde

Koop dit digital art werk Abdij Auberive (FR) voorzijde van Susan Hol als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 92 710
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
168,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.