Abdij Auberive (FR) voorzijde

- Werkcode: 92 710

Susan Hol over Abdij Auberive (FR) voorzijde

In het Franse dorp Auberive staat een abdij uit de 12e eeuw. Het is gesticht door de cisterciënzer monniken in 1135. In de achttiende eeuw is het herbouwd. Kort geleden (rond 2020) zijn onderdelen van de abdij en de omgeving opgeknapt.
Het gebouw is enorm breed van opzet. Bovendien zijn er drie verdiepingen, plus een zolder. Aan de voorzijde, precies in het midden, is een gevel gemaakt die iets naar voren uitsteekt. In de gevel is de voordeur geplaatst. Boven de voordeur is een balkon te zien, met daarachter openslaande deuren. Een fronton vormt de driehoekige bekroning van de gevel. Rechts van het balkon en de voordeur bevinden zich tien ramen, zo ook aan de linkerkant.
Het klooster was nogal rijk in de dertiende eeuw. Door de ligging, tussen Champagne en Bourgondië, kreeg het te maken met verwoestingen door diverse oorlogen (Honderdjarige Oorlog; godsdienstoorlogen in de veertiende eeuw, Dertigjarige Oorlog in de zeventiende eeuw). In de achttiende eeuw werd het weer herbouwd. In de negentiende eeuw werd de abdij een centraal vrouwenhuis.
Ik ken de abdij als een cultureel centrum met veel zomeractiviteiten, bijvoorbeeld muziekconcerten, tentoonstellingen en historische bezoeken. Ze hebben ook een pagina op Facebook: Abbaye d'Auberive. Als je in de abdij en de tuinen eromheen rondloopt, voel je echt de eeuwenlange geschiedenis.
Auberive ligt op twintig minuten autorijden van ons dorp Chaugey. We fietsen ook weleens een 'rondje Auberive', een heuvelachtige fietstocht van ongeveer anderhalf tot twee uur.
Susan Hol profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Susan Hol

Vanaf ongeveer 1974 ben ik bijna dagelijks bezig met fotografie, tekenen (houtskool, grafiet, conté, krijt, inkt), schilderen, aquarelleren en/of collages maken. In al deze takken van beeldend werk heb ik veel uitgeprobeerd, mijn eigen weg gezocht, maar ook vaak les gehad van diverse professionals. Bij alles wat ik maak let ik vooral op vorm en kleur, compositie, schaduw en licht. De ene keer wordt het beeld daardoor heel minimalistisch, de andere keer juist enorm rijk. Het zijn vrijwel altijd kleine decors die een verhaal vertellen. Mijn insteek in mijn werk is: terug naar de basis, de plek waar rust en stilte heerst en van waaruit dingen groeien en in het daglicht verschijnen. Sinds 1990 exposeer ik zo nu en dan. Wil je meer over mij weten? Klik dan op een van de groene knoppen hieronder.

Alle werken van Susan Hol


Waarom je kiest voor Abdij Auberive (FR) voorzijde als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

Abdij Auberive (FR) voorzijde

Koop dit digital art werk Abdij Auberive (FR) voorzijde van Susan Hol als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 92 710
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
110,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden