Een Werk aan de Muur shop

Afrikaans profiel vrouw met papegaaien. Mixed Media

- Werkcode: 974 529

Karen Nijst over Afrikaans profiel vrouw met papegaaien. Mixed Media

Na onze reis door Senegal heb ik verschillende werken gemaakt geïnspireerd door de prachtige statige Afrikaanse vrouwen, hun kleurrijke kleding en natuurlijk de mooie natuur.
Doordat Senegal na de Sahara de eerste zone is met waterbronnen, is het de ideale plek voor miljoenen vogels om te overwinteren. Er zijn bijna 700 verschillende vogelsoorten gespot.
Een bezoek aan Senegal wordt vaak gecombineerd met een verblijf in Gambia, omdat beide landen uitstekende vogelbestemmingen zijn.

Op de tekening die ik in 2022 heb gemaakt, heb ik papegaaien afgebeeld die ik eerlijk gezegd alleen in het ‘nationaal park Djoudj’ heb gezien. Dat neemt niet weg dat het toch wel een mooi plaatje oplevert en ik hou nu eenmaal van vogels.
Op deze fantasietekening zie je het profiel van een Afrikaanse vrouw met haarband en opvallende sieraden. Op de achtergrond -tussen de tropische bladeren- zie je 2 papegaaien.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Afrikaans profiel vrouw met papegaaien. Mixed Media op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Afrikaans profiel vrouw met papegaaien. Mixed Media

Koop Afrikaans profiel vrouw met papegaaien. Mixed Media van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 974 529
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
91 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.