Een Werk aan de Muur shop

Afrikaanse schone in Afrikaans landschap met Cheeta

- Werkcode: 986 938

Karen Nijst over Afrikaanse schone in Afrikaans landschap met Cheeta

Fantasietekening van een Afrikaanse schone met Afrikaanse hoofdtooi bestaande uit (getekende) dopjes van flesjes en ander restmateriaal. Op de achtergrond zie je het mooie zonnige exotische Afrikaanse landschap met Baobab bomen, een nijlpaard (goed zoeken), een vogel en een Flamingo. Iets meer op de voorgrond staat een Cheeta (jaloers?) te staren naar de schitterende verschijning. Of naar de lange blauwe nagels van de dame … dat zal wel altijd een raadsel blijven. In het heuvelachtige landschap en in de lucht heb ik Afrikaanse patronen en teksten verwerkt zoals een zg. African Poetry van Beth Restrick:

“You speak your love of Africa,
Each phrase creates a scene.
You speak your love of Africa,
Forming pictures in my dreams”.

Persoonlijk denk ik dat dit werk het best tot zijn recht komt op Aluminium of Staal.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Afrikaanse schone in Afrikaans landschap met Cheeta op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Afrikaanse schone in Afrikaans landschap met Cheeta

Koop dit digital art werk Afrikaanse schone in Afrikaans landschap met Cheeta van Karen Nijst als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 986 938
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
91 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.