Afrikaanse vrouw met Paradijsvogelbloem en giraf. Mixed Media

Werkcode: 974 531 Kopieer de werkcode

Karen Nijst profielfoto Na onze reis door Senegal heb ik verschillende werken gemaakt geïnspireerd door de prachtige statige Afrikaanse vrouwen, hun kleurrijke kleding en natuurlijk de mooie natuur.
Op deze fantasietekening zie je een vrouw met tulband, prachtige sieraden, een giraf en een Paradijsvogelbloem.
De Afrikaanse Crane flower -zie afbeelding – behoort tot ‘s werelds meest opvallende en kleurrijke bloemen. De plant kan 4 meter hoog worden en wordt vaak Paradijsvogelbloem of Vogelkopbloem wordt genoemd. Niet verwonderlijk want de kleuren lijken op die van een Paradijsvogel en de vorm doet je denken aan de kop van een vogel met een grote snavel.

Bloemen hebben vaak een symbolische betekenis. Zo zou de Paradijsvogelbloem onder andere staan voor vrijheid en onsterfelijkheid. In het christelijke geloof zou de bloem symbool zijn voor vlammen, waarmee het neerdalen van de Heilige geest op de apostelen gesymboliseerd wordt.
Door de hechtwortels staat de plant ook voor trouw en vasthoudendheid. Stuur je deze bloem naar je geliefde? Dan zeg je feitelijk: “Ik blijf je trouw.”

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Mijn creatieve reis begint begint vaak door gewoon mijn fantasie te gebruiken, maar soms vindt het ook zijn oorsprong in foto's die ik met mijn iPhone heb genomen. Het is nooit de bedoeling om deze simpelweg te kopiëren, maar eerder om een geheel eigen creatie te maken, al zoekend naar het juiste kleurenpalet en een harmonieuze compositie. Ik combineer graag verschillende elementen tot een nieuw geheel.
Hoewel ik soms portretten maak waarin mensen herkenbaar zijn, is mijn voornaamste streven om een bepaalde sfeer zo getrouw mogelijk weer te geven

Ik kan mezelf verliezen in een tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven er uitzien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje - hoe klein dan ook - .

Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Je kunt tijdens deze drie dolle dagen genieten van de vele prachtig uitgedoste mensen en de heerlijkste kleurencombinaties. Carnaval in Maastricht staat niet voor niets voor: ‘sjiek’. De flamboyante stijl is 'oongeluifelek' fotogeniek en ik vind het heerlijk om dat vast te leggen.

Meer weten over Karen Nijst?

Klantbeoordelingen

Dit werk heeft nog geen beoordelingen.
3.728 klanten geven ons een 4,7 / 5

    han van melick
    Nederland
    5 / 5

    Duidelijk en goed contact over de bestellingen en de mogelijkheden.
    positief

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in augustus 2021
    Arjan
    Nederland
    5 / 5

    Ruime keuze en goede kwaliteit!
    Voor een schilderij in het trappenhuis hebben we bij Werkaandemuur.nl een keuze gemaakt uit een zeer ruim aanbod. Prettige website, goede kwaliteit en de levering is goed verlopen. het schilderij hangt schitterend!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in augustus 2019
    Createuniquemakeithome
    Nederland
    5 / 5

    Super goede service toen ik belde kreeg ik Fela aan de telefoon en die heeft mij super geholpen, de volgende keer zal ik hier zeker weer bestellen. Het eindresultaat is prachtig!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2019
    Menno
    Nederland
    5 / 5

    Zeer veel keus en het online advies van de medewerkers is helemaal top! Ben erg goed geholpen bij het zoeken naar een geschikt werk.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in maart 2018
    joke voortman
    Nederland
    5 / 5

    Super snelle service, komen hun afspraken na. We zijn er heel blij mee. Joke Rijssen

    Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in maart 2021
    Eberhard
    Nederland
    5 / 5

    Er zit echt passie en inzet achter !!!
    Werk aan de Muur,...…….ik ken ze al jaren !!! Ze zijn gewoon goed !!! ====================

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in augustus 2019
    Fred
    Nederland
    4 / 5

    Doen er alles aan om een goed product af te leveren. Denken ook echt mee.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2017
    Thea
    Nederland
    5 / 5

    Super!
    Telefonisch goede vakkundige informatie en antwoorden op onze vragen. Snelle levertijd, goede Verpakking.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in januari 2022
    Maarten
    Nederland
    5 / 5

    Super persoonlijke service
    Super persoonlijke service, en contact voor dat we gingen bestellen en ook daarna. Indien we weer een foto willen gaan we zeker weer met hen in zee

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2020
    Cor
    Nederland
    5 / 5

    Fantastisch
    Een geweldige zaak, met heel veel verschillende schilderijen, op canvas, ook het verzenden geef ik een 10 met griffel, kan niet beter qua iets kopen daar, doen...

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2020
    Ab en Netty Tiemersma
    Nederland
    5 / 5

    Het uitzoeken en bekijken van alle soorten kunst en versiering is alleen al een feestje. Dan kun je ook nog kiezen uit verschillende stijlen van omlijsting. Als kers op de taart een goede service, mooie producten en heel betaalbaar. We zijn blij en tevreden!

    Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in mei 2023
    Antoinette
    Nederland
    5 / 5

    Topservice
    Ik belde op vrijdag of een levering van een schilderij op dinsdag mogelijk was. Alles is in het werk gesteld om dat mogelijk te maken!! Zeer vriendelijk persoonlijk contact en dat alles zonder meerkosten. Echt top!! Schilderij mooi en volgens verwachting.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2021

Plus- en minpunten

  • Ragscherpe afdrukken
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout
  • Optioneel verkrijgbaar met baklijst
  • Geen akoestische werking
  • Niet verwisselbaar

Een klassiek en tijdloos materiaal

Kunst op canvas doet het goed aan elke wand, maar komt helemaal tot zijn recht in een klassieke inrichting. Om je canvas schilderij of foto op canvas nog meer karakter te geven kan je kiezen voor een afwerking met baklijst.

Canvas schilderijen en fotografische kunst op canvas van Werk aan de Muur worden geprint op spierwit polykatoen canvas doek van de hoogste kwaliteit. Het canvas doek wordt strak opgespannen over een houten frame van duurzaam PEFC-goedgekeurd hout.

Meer weten?

Meer over Canvas en de andere materialen vind je op:

Koop Afrikaanse vrouw met Paradijsvogelbloem en giraf. Mixed Media van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en ArtFrame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Materiaal
Wat is dit?
Opties
Eigen maat…
Je hebt gekozen voor een doorlopende zijkant. Niet het hele werk zal van de voorkant te zien zijn.
103,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden