Een Werk aan de Muur shop

Afrikaanse vrouw met Paradijsvogelbloem en giraf. Mixed Media

- Werkcode: 974 531

Karen Nijst over Afrikaanse vrouw met Paradijsvogelbloem en giraf. Mixed Media

Na onze reis door Senegal heb ik verschillende werken gemaakt geïnspireerd door de prachtige statige Afrikaanse vrouwen, hun kleurrijke kleding en natuurlijk de mooie natuur.
Op deze fantasietekening zie je een vrouw met tulband, prachtige sieraden, een giraf en een Paradijsvogelbloem.
De Afrikaanse Crane flower -zie afbeelding – behoort tot ‘s werelds meest opvallende en kleurrijke bloemen. De plant kan 4 meter hoog worden en wordt vaak Paradijsvogelbloem of Vogelkopbloem wordt genoemd. Niet verwonderlijk want de kleuren lijken op die van een Paradijsvogel en de vorm doet je denken aan de kop van een vogel met een grote snavel.

Bloemen hebben vaak een symbolische betekenis. Zo zou de Paradijsvogelbloem onder andere staan voor vrijheid en onsterfelijkheid. In het christelijke geloof zou de bloem symbool zijn voor vlammen, waarmee het neerdalen van de Heilige geest op de apostelen gesymboliseerd wordt.
Door de hechtwortels staat de plant ook voor trouw en vasthoudendheid. Stuur je deze bloem naar je geliefde? Dan zeg je feitelijk: “Ik blijf je trouw.”
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Afrikaanse vrouw met Paradijsvogelbloem en giraf. Mixed Media op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Afrikaanse vrouw met Paradijsvogelbloem en giraf. Mixed Media

Koop Afrikaanse vrouw met Paradijsvogelbloem en giraf. Mixed Media van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 974 531
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
91 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.