Een Werk aan de Muur shop

Alerte hindes

- Werkcode: 64 421

Wildfotografie NL over Alerte hindes

Alert staan de hindes te kijken bij het Koeverbos op Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het is eind september en de bronst van de edelherten is in volle gang. Deze hindes behoren tot de bronstroedel van het plaatshert. Het plaatshert is een volwassen hert dat heerst over de roedelhindes die hij om zich heen heeft verzameld. Er schuilt echter steeds gevaar van de bijherten die in de buurt zijn. Die proberen steeds om de hindes weg te kapen en toe te voegen aan hun eigen bronstroedel danwel daarme een eigen bronstroedel vormen. Het zal niet lang duren voordat het plaatshert deze dames terug haalt naar het roedel.

www.wildfotografie.nl
Wildfotografie NL profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Wildfotografie NL

Maarten van der Belt, geboren en getogen in Geertruidenberg. Letterlijk onder de rook van de Amercentrale. Als zoon van een kleinwild jager werd de omgang met de natuur en het wild mij met de paplepel ingegeven.Op zaterdag met papa mee op jacht, dat was waar ik, als klein manneke van een jaar of 6-7 de hele week naar uitkeek. Op school had ik meer oog voor wat er zich buiten afspeelde als wat de leraar of lerares te vertellen had. Buiten zaten immers altijd wel wat konijnen en houtduiven op het grasveldje. Mijn schoolwerk was dan ook nooit af en ik moest regelmatig nablijven, dit tot grote frustratie van de leraar. Als ik dan weg mocht zat ik zo snel als het kon in de polder om daar te spelen en hutten te bouwen. Als het geen weer was om buiten te spelen zat ik uren in boeken over wild en over de jacht te bladeren. Vooral de foto's in de verschillende jachtbladen en catalogussen spraken mij erg aan. Steeds weer opnieuw bladerde ik die boeken door, een reebok in het graan, een burlend edelhert, een wildzwijn wroetend in de grond, een eend die net opvliegt uit het water... prachtig vond ik ze.Het duurde echter nog heel wat jaren voordat ik zelf het idee kreeg om het wild te gaan fotograferen. In eerste instantie was het me vooral om de reeën te doen. Die wilde ik op de foto krijgen, dit bleek echter minder eenvoudig dan gedacht. Je loopt niet zomaar even de polder in en komt terug met een mooie plaat van een ree. Kennis is zeer belangrijk! Dus weer de boeken gepakt waarin ik vr

Alle werken van Wildfotografie NL


Waarom je kiest voor Alerte hindes op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Alerte hindes

Koop de foto Alerte hindes van Wildfotografie NL op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 64 421
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
92 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.