All the light you can see

- Werkcode: 534 830

Jeroen de Jongh over All the light you can see

Licht doet er altijd even over om van het ene punt naar het andere te reizen – om precies te zijn, één seconde per 300.000 kilometer – en dus om onze ogen te bereiken. Die reistijd varieert van bijvoorbeeld 8 minuten voor het licht dat van de zon naar de aarde wordt verzonden, tot miljoenen jaren bij de straling van een ster die zich aan de rand van ons universum bevindt. De informatie die het licht ons brengt, bijvoorbeeld hoe lang geleden die verre ster is ontstaan, is dus eigenlijk altijd oud.

Precies over dat feit gaat het kunstwerk All the Light You See van Alicia Eggert. Zoals in veel van haar andere werk gebruikt Eggert een poëtisch statement, uitgeschreven in licht, dat van betekenis verandert door een kleine ingreep. Doordat een deel van haar tekst ‘All the Light You See is From the Past’ af en toe uitgaat, maakt ze de boodschap nog simpeler: ‘All You See is Past’ – álles wat je ziet ligt tenslotte al achter ons. All the Light You See is daarmee een memento mori (Latijns voor ‘gedenk te sterven’), een kunstwerk dat ons eraan herinnert dat óók wij over niet al te lange tijd tot het verleden zullen behoren.

Net als een neonreclame (vooral populair tussen 1920 en 1960, denk aan Las Vegas) trekt dit tekstwerk gelijk je aandacht, maar Eggert gebruikt die niet om je een product of een dienst te verkopen. Ze hoopt je bewust te maken van de enorme hoeveelheid licht die jou voortdurend vanuit allerlei hoeken bereikt, en je overlaadt met informatie.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor All the light you can see op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

All the light you can see

Koop de foto All the light you can see van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 534 830
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
126,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden