Amaranthine

van Jesper Krijgsman

Amaranthine van Jesper Krijgsman

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 571662
Kies het materiaal Meer informatie
Print op doek
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
320 gratis verzending!

Omschrijving

Digitale Composite/Hypercollage Fotografie.
Complete kunstwerk meet 130 cm x 186 cm — 2020

Lang geleden bedachten de dichters een bloem die nooit vervaagde: de amarant. De naam is geworteld in de Griekse woorden amarantos, wat 'onsterfelijk' of 'niet-vervagen' betekent, en anthos, wat 'bloem' betekent. Het woord amaranthine kwam naar voren als een bijvoeglijk naamwoord van de denkbeeldige bloem en alles wat de onsterfelijke kwaliteit bezit.

In een tijd als deze is het interessant om te zien hoe de natuur neutraal kan blijven en zich niet bewust is van onze uitdagingen als samenleving. Maar de natuur staat nooit stil.

Zelfs tijdens een crisis lijkt het erop dat de natuur in staat is om zichzelf te voeden en weer gezond te maken. Wij als samenleving kunnen naar de natuur kijken en leren van haar veerkracht en onderlinge afhankelijkheid.

Samen zijn we in staat om met ontberingen om te gaan en elkaar te ondersteunen. Alleen dan kunnen we bloeien als een niet-vervagende bloem.

Dit werk wordt aangeboden door Jesper Krijgsman

Jesper Krijgsman profielfotoOm zijn digitale landschappen tot leven te wekken gebruikt Jesper fotografie en beeldbewerking. Hij gebruikt uitsluitend zelf gefotografeerde natuurlijke elementen in zijn composities en combineert deze één voor één tot een virtuele droomwereld. Hij vindt het spannend om digitale technieken met de natuurlijke wereld te combineren. Zijn inspiratie komt uit dromen, emoties en fantasieën. De composities zijn fictie – een wonderlijke wereld. Toch gebruikt Jesper alleen maar natuurlijke elementen in de composities – al zijn materiaal is terug te vinden in onze wereld. Hij hoopt, door middel zijn composities, andere mensen ervan te overtuigen dat de natuurlijke wereld vol met wonderen en ‘magie’ is. Jesper leeft in Zwitserland waar hij werkt als vormgever en kunstenaar. Hij heeft zichzelf alles over beeldbewerking en fotografie aangeleerd.

Alle werken

Klantfoto's: Amaranthine van Jesper Krijgsman

Klantfoto: Amaranthine van Jesper Krijgsman, op canvas
Klantfoto: Amaranthine van Jesper Krijgsman, op canvas
Klantfoto: Amaranthine van Jesper Krijgsman, op aluminium
Klantfoto: Amaranthine van Jesper Krijgsman, als ronde print
Klantfoto: Amaranthine van Jesper Krijgsman, als print op doek
Klantfoto: Amaranthine van Jesper Krijgsman, als print op doek