Atlantis

van Jeroen de Jongh

Atlantis van Jeroen de Jongh

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 534832

10% woonseizoen korting!
Nog 7 dagen en 1 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
104 94 gratis verzending!

Omschrijving

De mensheid is in de loop der tijd herhaaldelijk met de totale ondergang bedreigd. Het meest bekende voorbeeld is misschien wel de stad Atlantis, aldus de titel van het kunstwerk van kunstenaarsduo Utskottet.

Deze mythisch vertelling werd voor het eerst beschreven door de Griekse filosoof en schrijver Plato (427-347 v. Chr.) en vertelt het verhaal van een eilandenrijk dat ten onder ging aan een serie van natuurrampen. Na een serie verwoestende aardbevingen en vloedgolven verdween de stad Atlantis plots onder de zeespiegel. Utskottet vreest voor de herhaling van dit doemscenario.

Met het beeld van een zinkende of overstroomde stad wil Utskottet laten zien dat dit onheilspellende aanzicht rauwe werkelijkheid kan worden. Het stijgende zeeniveau en de toename van extreem weer zijn gevolgen van onze roekeloze omgang met de aarde, en als we niet uitkijken kan ook jouw woonplaats zomaar onder water komen te staan. Maar hoewel we in het nieuws en de media vaak genoeg aan de klimaatcrisis herinnerd worden, lijkt het niet genoeg tot ons door te dringen.

Inspiratie voor de wolkenkrabbers haalde Utskottet van over de hele wereld. Als je goed kijkt herken je in de skyline enkele bekende gebouwen; zo zie je onder meer het New Yorkse Empire State Building of, dichter bij huis, de Amsterdamse A’dam Tower. Utskottet koos gebouwen uit verschillende steden om een mondiaal stadsbeeld te vormen - want de dreiging van de totale ondergang gaat ons allemaal aan.

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Jeroen de Jongh profielfotoWelcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken