Atlantis

- Werkcode: 534 832

Jeroen de Jongh over Atlantis

De mensheid is in de loop der tijd herhaaldelijk met de totale ondergang bedreigd. Het meest bekende voorbeeld is misschien wel de stad Atlantis, aldus de titel van het kunstwerk van kunstenaarsduo Utskottet.

Deze mythisch vertelling werd voor het eerst beschreven door de Griekse filosoof en schrijver Plato (427-347 v. Chr.) en vertelt het verhaal van een eilandenrijk dat ten onder ging aan een serie van natuurrampen. Na een serie verwoestende aardbevingen en vloedgolven verdween de stad Atlantis plots onder de zeespiegel. Utskottet vreest voor de herhaling van dit doemscenario.

Met het beeld van een zinkende of overstroomde stad wil Utskottet laten zien dat dit onheilspellende aanzicht rauwe werkelijkheid kan worden. Het stijgende zeeniveau en de toename van extreem weer zijn gevolgen van onze roekeloze omgang met de aarde, en als we niet uitkijken kan ook jouw woonplaats zomaar onder water komen te staan. Maar hoewel we in het nieuws en de media vaak genoeg aan de klimaatcrisis herinnerd worden, lijkt het niet genoeg tot ons door te dringen.

Inspiratie voor de wolkenkrabbers haalde Utskottet van over de hele wereld. Als je goed kijkt herken je in de skyline enkele bekende gebouwen; zo zie je onder meer het New Yorkse Empire State Building of, dichter bij huis, de Amsterdamse A’dam Tower. Utskottet koos gebouwen uit verschillende steden om een mondiaal stadsbeeld te vormen - want de dreiging van de totale ondergang gaat ons allemaal aan.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Atlantis op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Atlantis

Koop de foto Atlantis van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 534 832
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
126,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden