Een Werk aan de Muur shop

BLUE MONDAY

- Werkcode: 730 191

db Waterman over BLUE MONDAY

Blue Monday is de naam die wordt gegeven aan een dag in januari (meestal de derde maandag van de maand), om de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. Het houdt rekening met de weersomstandigheden en is dus alleen van toepassing op het noordelijk halfrond.
Het idee wordt als pseudowetenschap beschouwd, waarvan de formule door wetenschappers als onzinnig wordt bespot.

Dit expressionistische kunstwerk is opgebouwd uit een tekening van een meisjesgezicht, met daar overheen lagen van eerder gemaakte acrylschilderijen. De lagen zijn stukjes van mijn collages en schilderijen die ik met photoshop over elkaar heb aangebracht.
db Waterman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

Ik herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken van db Waterman


Meer weten over db Waterman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor BLUE MONDAY op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

BLUE MONDAY

Koop de illustratie BLUE MONDAY van db Waterman op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 730 191
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
419,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.