Batterij Løkken Nord #1

- Werkcode: 916 313

Lex Schulte over Batterij Løkken Nord #1

Batterij Løkken Nord. Een overblijfsel van de verdedigingswerken die de Duitse bezetter heeft laten aanleggen in de tweede wereldoorlog. De verdedigingswerken, beter bekend als de Atlantikwall, liep van Noord-Noorwegen helermaal langs de kuist naar het zuiden tot de grens tussen Frankrijk en Spanje. Een meer dan 5.000 kilometer lange verdedigingslinie, die Nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog langs de westkust van de bezette gebieden in West-Europa heeft aangelegd ter voorkoming van een geallieerde invasie. De batterij Lokken Nord werd in 1943 gebouwd en het jaar daarop gemoderniseerd. De bewapening bestond oorspronkelijk uit vier Deense 12cm stukken, die in 1944 vervangen werden door Duitse 12,7cm kanonnen. Tegenwoordig bevindt batterij Løkken Nord voor het grootste gedeelte op het strand bij Løkken. De batterij bestond uit 36 bunkers met in totaal een bemanning van 123 soldaten. Als gevolg van erosie liggen de bunkers nu grotendeels op hert strand. Sommige zijn nog toegankelijk andere kun je nog op klimmen. Een bezienswaardigheid op het strand.
Lex Schulte profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Lex Schulte

Ik ben een leraar met een hobby die het leuk vindt om te delen wat hij heeft gemaakt.

Volg mij ook op instagram en facebook

Shotbylex

Alle werken van Lex Schulte


Meer weten over Lex Schulte?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Batterij Løkken Nord #1 op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Batterij Løkken Nord #1

Koop de foto Batterij Løkken Nord #1 van Lex Schulte op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 916 313
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
107,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden