Exclusieve Black Friday after-party-sale: bestel snel jouw favoriete werken met 10% korting Nog 1 dag en 7 uur geldig!

Een Werk aan de Muur shop

Beeld Sint Servaas Maastricht

- Werkcode: 957 812

Karen Nijst over Beeld Sint Servaas Maastricht

Het borstbeeld van Sint-Servaas, ook wel reliekbuste van Sint-Servaas of Servaasbuste genoemd, is een laat-16e-eeuwse portretbuste die als reliekhouder dient voor een deel van de schedel van Sint-Servaas. Het kostbare voorwerp van verguld en verzilverd koper, bezet met edelstenen, bevindt zich in de schatkamer van de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht.

Een mooi verhaal is dat keizer Hendrik III besloot een borstbeeld van Servaas te laten maken om hem te eren. Zijn goudsmeden maakten een prachtig beeld, maar Servaas bleef maar scheel kijken. En het lukte hen niet dit te herstellen. De keizer werd woedend en smeet de arme mannen in de kerkers. Later kreeg Hendrik een visioen waarin Servaas hem liet zien dat hij daadwerkelijk scheel was! De goudsmeden werden bevrijd en overladen met geschenken mochten ze weer huiswaarts gaan.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen vind ik het wel interessant om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom kiest voor Beeld Sint Servaas Maastricht als ingelijst werk

  • Levering was vlot. toen mijn zoon de eerste "foto" uitpakte werd hij even stil. Hij vond hem heel erg mooi. Lijsten zijn ook mooi.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Diverse lijsten en passe-partout

Beeld Sint Servaas Maastricht

Koop de illustratie Beeld Sint Servaas Maastricht van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 957 812

Profiteer tijdelijk van 10% korting op de gehele collectie bij de Black Friday After-party!
Nog 1 dag en 7 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Ingelijst
Kies materiaal opties Speciale wens?
220,-198,- Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.