Een Werk aan de Muur shop

Bezoek aan Praag, fantasietekening. Met Sint-Nicolaaskerk en Astronomische klok

- Werkcode: 947 014

Karen Nijst over Bezoek aan Praag, fantasietekening. Met Sint-Nicolaaskerk en Astronomische klok

Besneeuwde daken van het Ledebursky-paleis met uitzicht op de Sint-Nicolaaskerk in Malá Strada.
Letterlijk vertaald betekent Malá Strana ‘kleine zijde’. Dit is één van de oudste delen van Praag en de buurt ligt tussen de Praagse burcht en de rivier ‘De Moldau’.
De geschiedenis van de Malá Strana begint met de komst van de Praagse burcht waarna de wijk door haar gunstige ligging al snel uitgroeide tot een belangrijk centrum van internationale handel.

Sint Nicolaaskerk
In de verte zie je de Sint-Nicolaaskerk die werd gebouwd tussen 1732 en 1737. Het indrukwekkende ontwerp in barokstijl is van architect Kilian Ignaz Dientzenhofer. De kerk is gewijd aan de heilige Nicolaas van Myra .
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Bezoek aan Praag, fantasietekening. Met Sint-Nicolaaskerk en Astronomische klok op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Bezoek aan Praag, fantasietekening. Met Sint-Nicolaaskerk en Astronomische klok

Koop de illustratie Bezoek aan Praag, fantasietekening. Met Sint-Nicolaaskerk en Astronomische klok van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 947 014
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
101 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.