Bijeneters

van Rando Kromkamp

Bijeneters van Rando Kromkamp

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 903581
Kies het materiaal Meer informatie
Xpozer
Kies materiaal opties Speciale wens?
86 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 8 werkdagen

Omschrijving

Bijeneters leven vooral in warme delen van Europa, maar ook in Nederland zijn succesvol broedende bijeneters vastgesteld. Bijeneters eten insecten en zijn behendige vliegers. In vlucht vangen ze grotere insecten. Ze worden vooral aangetroffen bij steilwanden aan water; rivieren, plassen en meren, waar ze een nesttunnel uitgraven in een steile wand. Opvallend gekleurd met blauwe onderdelen, gele keel en rug, roodbruine bovendelen en zwarte oogstreep en vleugelachterrand. Tamelijk lange en licht omlaaggebogen snavel. Valt in de vlucht op door typische zweefvlucht en geluid. Met zijn spitse vleugels snijdt hij door de lucht. Opvallende staart met uitstekende middelste staartpennen. Heeft korte poten. Juveniel heeft een valere groene bovenzijde. In winterkleed veel valer.

Dit werk wordt aangeboden door Rando Kromkamp

Rando Kromkamp profielfotoProfessionele fotowerken van fotorando.nl Fotografie dat zich uit in perfectie! Mijn werken worden doormiddel van professionele fotoapparatuur vastgelegd. Alle foto's zijn in Raw geschoten en bewerkt met Photoshop cc.

Alle werken