Een Werk aan de Muur shop

Blaadjes gelegd in mandala vorm

- Werkcode: 929630

Rietje Bulthuis over Blaadjes gelegd in mandala vorm

Blaadjes gelegd in mandala vorm.
Naturel tinten. Bruintinten.
Gestileerde blaadjes gelegd in een stervorm, binnen een vierkant. Symmetrie. Balans. Rustgevend om naar te kijken.
De mandala is een Tibetaanse kunstvorm in het Tibetaans boeddhisme. De mandala staat voor een plan, kaart of geometrisch patroon dat metafysisch of symbolisch de kosmos uitbeeldt. Het concept heeft een hindoeïstische oorsprong, maar wordt ook veel in het Tibetaans boeddhisme gebruikt.
Digitale kunst is een vorm van hedendaagse kunst, die vanaf 1970 in de 20ste eeuw die met behulp van een digitaal proces is gemaakt en waarbij de computer een belangrijke rol speelt. Verwante en soms overlappende begrippen zijn multimedia, mediakunst, nieuwe media en interactieve kunst.
Mijn werk is grafisch gemaakt op de computer. Soms maak ik gebruik van bestaande beelden/foto's, vaak maak ik nieuwe kleurrijke lagen. Die lagen worden later samengevoegd tot een interessant abstract beeld. Compositie en kleurgebruik zijn dan leidend.
Het woord mandala stamt uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘magische cirkel’, of ‘magisch wiel’.
Volgens oude oosterse wijsheden dienen ze tot inspiratie en innerlijke verrijking. Ze maken je bewust van de oneindigheid van het bestaan en de verbinding met alles om je heen.
De Mandala is een oer symbool dat geen begin en geen einde heeft.
Mandala's komen vooral veel voor in landen waar het Hindoeïsme en boeddhisme een grote rol spelen, maar worden ook in het westen steeds populairder.
De buitenrand of basis is rond en wordt the circle of life genoemd. De cirkel is op allerlei manieren terug te vinden in het dagelijks leven. In de natuur zien we de oneindigheid van groeien, bloeien en afsterven.
De binnenkant van de cirkel is een veilige plek waar je rust en vrede in jezelf kunt vinden. Hier kunnen verschillende innerlijke processen in gang worden gezet. De stip in het midden van de mandala symboliseert de kosmos of de oerkracht. Het is de plek waar alles is begonnen en waar alles verbonden is.
Rietje Bulthuis profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Rietje Bulthuis

Ik fotografeer graag natuur en landschappen. Reizen is mijn passie. Mijn reisfoto's zijn puur en natuurlijk. Daarnaast vind ik het leuk om creatieve effecten toe te voegen, of nieuwe ontwerpen te maken, zo ontstaat digitale kunst. Ook kunst- en cultuuruitingen in andere landen hebben mijn belangstelling. Ik heb in mijn shop veel albums aangemaakt: panoramafoto's, landschappen, dieren, mensen, bloemen, diverse landen, boeddha's en nog veel meer. Er is ook een album met mijn favorieten. Naast fotografie houd ik me bezig met beeldhouwen en voorheen ook met schilderen. Mijn andere werk is te zien op http://www.rietjebulthuis.nl Wil je een foto downloaden? Dat kan, ik bied mijn foto's aan op: http://www.istockphoto.com/nl/portfolio/rbulthuis. Hier vind je ook andere foto's die minder geschikt zijn als afbeelding aan de muur.

Alle werken van Rietje Bulthuis


Waarom je kiest voor Blaadjes gelegd in mandala vorm op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Blaadjes gelegd in mandala vorm

Koop de illustratie Blaadjes gelegd in mandala vorm van Rietje Bulthuis op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 929630
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
101 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.