Bloeiend Lamsoor

- Werkcode: 1 025 941

Justin Sinner Pictures ( Fotograaf op Texel) over Bloeiend Lamsoor

Elk jaar in natuurgebied de Slufter op het grootse Nederlandse Waddeneiland Texel groeit en bloeit het prachtige paarse plantje Lamsoor.

Lamsoor

Lamsoor is een plant van zandige kwelders. Eind juli, begin augustus kleuren de eilandkwelders lila-paars van de bloeiende lamsoor en roze van het Engels gras. De bloemetjes van lamsoor staan zo dicht op elkaar dat het lijkt alsof het één groot bloemscherm is. Bloemen van gekweekte vormen van lamsoor zijn populair als droogbloem.
Verspreiding en groeiplaats van lamsoor

Je kunt lamsoor in het hele waddengebied en de delta in kweldergebieden en langs dijken vinden, als de standplaats maar niet te slikkig is. Verder komt lamsoor voor langs de andere Zuid- en West-Europese kusten. In het noorden groeit de plant tot aan Noord-Engeland en de Zweedse westkust.
Lamsoor: een schitterende plant

De plant heeft zoutklieren aan de onderkant van het blad zitten, waarmee overtollig zout wordt afgescheiden. Per vierkante centimeter zitten er zo’n 600 van die kliertjes. Op een zonnige dag kun je de zoutkristallen zien schitteren.
Lamsoor op Texel

De Slufter staat bekend om zijn uitgestrekte lamsoorvelden. In augustus ziet het er inderdaad nog behoorlijk paars. Toch wordt de hoeveelheid elk jaar minder. In 2006 was het oppervlakte aan lamsoorvelden nog maar de helft van de oppervlakte in 1992!
Namen

Soms is er verwarring tussen de streeknamen en de officiële -vaak van oorsprong Hollandse- Nederlandse naam. In Zeeland liggen ‘lamsoren’ bij de groenteboer, maar dat zijn blaadjes van de plant die officieel zeeaster heet. Echte lamsoor is beslist niet eetbaar. Een andere naam voor lamsoor is ‘Zeeuwse heide’. Je kunt je ook wel voorstellen dat een vlakte vol bloeiende lamsoor op een heideveld lijkt. De Engelsen hebben ook een mooie naam voor lamsoor: ‘sea lavender’, oftewel zeelavendel. Zij vergelijken de lamsoorvelden dus met de even paarse lavendelvelden in het zuiden van Frankrijk.
Justin Sinner Pictures ( Fotograaf op Texel) profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Justin Sinner Pictures ( Fotograaf op Texel)

Mijn naam is Justin, ik ben geboren en getogen op het prachtige Nederlandse eiland Texel. Ik ben opgegroeid in den Burg, hoofddorp van het eiland. Ik kom graag in de natuur, vooral op het strand en in de duinen. Alles is elke dag weer anders, de zon, de zee, het landschap en de lucht. Texel is bij uitstek een bijzonder geschikte plek om te fotograferen. ook maak ik abstracte foto-kunstwerken met o.a. olie, water, ecoline en verf. Veel plezier bij het bekijken en/of bestellen van mijn foto's. Met vriendelijke groet, Justin - Justin Sinner Pictures - JustinSinner.nl - jsinnerpictures@hotmail.com - 0683699094

Alle werken van Justin Sinner Pictures ( Fotograaf op Texel)


Meer weten over Justin Sinner Pictures ( Fotograaf op Texel)?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Bloeiend Lamsoor op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Bloeiend Lamsoor

Koop dit digital art werk Bloeiend Lamsoor van Justin Sinner Pictures ( Fotograaf op Texel) als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 025 941
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
144,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden