Een Werk aan de Muur shop

Bloemensymphonie, tuin met (fantasie)bloemen

- Werkcode: 1 008 309

Karen Nijst over Bloemensymphonie, tuin met (fantasie)bloemen

Ik had zin in iets vrolijks, vandaar dat ik in juli 2022 deze fleurige paarsblauwe tuin met witte, gele, oranje, groene en blauwe elementen heb ‘ontworpen’. Alles wat je op de afbeelding ziet, is door mij getekend.
In deze sprookjesachtige tuin bloeien bloemen als de Paradijsvogelbloem (Vogelbek plant), Chrysanten, Gerbera’s, Dahila‘s , Paardenbloemen, Pulsatilla rubra, een Narcis en meer.
Op de achtergrond 'zweven' kleine bloemetjes die uit mijn fantasie zijn ontsproten. Met een beetje goede wil zou je er bijvoorbeeld boterbloemetjes en madeliefjes in kunnen zien, maar ik denk dat je ze in de natuur niet snel tegenkomt. Best jammer eigenlijk ;-).
De verhouding van dit werk is 2:1 en ik denk dat dit werk het best tot zijn recht komt als het op (glanzend) staal, acrylglas of aluminium wordt afgedrukt.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen vind ik het wel interessant om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Bloemensymphonie, tuin met (fantasie)bloemen op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Bloemensymphonie, tuin met (fantasie)bloemen

Koop de illustratie Bloemensymphonie, tuin met (fantasie)bloemen van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 008 309
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
98,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.