Blue van Lex Schulte

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 243479
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
86 gratis verzending!

Omschrijving

Lichtkunst op het jaarlijks terugkerende lichtfestival GLOW in Eindhoven.

Het GLOW Festival is een Eindhovens festival waarop kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland lichtkunst- en designtoepassingen tonen die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën, zoals computers, sensoren, animaties, maar ook bekendere projectietechnieken. In november en december 2006 werd het voor het eerst gehouden.

Het festival is een openluchttentoonstelling waarbij kenmerkende gebouwen en locaties met kunstlicht worden belicht. Tijdens het eerste festival waren in de stad en op de oevers van de Dommel kunstwerken te zien.

Door de productie van de gloeilamp door Philips in Eindhoven heeft de stad altijd al iets met licht gehad. Eindhoven staat ook wel bekend als lichtstad. Tegenwoordig is het de Led-verlichting die in toenemende mate de aandacht trekt.

Bij dit object hingen er gekleurde lichtstaven in de koepel van de Heuvel galerie. De staven konden van kleur veranderen door middel van katrollen hoger of lager komen te hangen. Door recht onder de staven te gaan staan kreeg je een mooi effect, met soms de weerspiegeling in de ramen.

Over Lex Schulte

Lex Schulte profielfotoIk ben een leraar met een hobby die het leuk vindt om te delen wat hij heeft gemaakt.

Volg mij ook op instagram en facebook

Shotbylex

Alle werken