Bolpanorama Gelderseplein Rotterdam

van Frans Blok

Bolpanorama Gelderseplein Rotterdam van Frans Blok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 114371
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
136 gratis verzending!

Omschrijving

Het Gelderseplein is een nieuw plein, voltooid in 2014, bij de Oude Haven in het centrum van Rotterdam. Na de aanleg van de spoortunnel onder de Nieuwe Maas lag dit terrein jarenlang braak in verband met de complexiteit van het bouwen boven de tunnel.

Prominent bovenaan in het beeld zien we het Witte Huis uit 1898, ooit de hoogste wolkenkrabber van Europa. De Wijnhavenpanden rechts daarvan lagen tijdens de bouw van de tunnel tien jaar lang opgeslagen en zijn vervolgens herbouwd. Rechts, gedeeltelijk verscholen achter de boom, staan recentere gebouwen als het CitizenM-hotel en het kantoor van Stedin. Linksonder in beeld is de Oude Haven met historische schepen te zien met daarachter de architectuur van Piet Blom uit de jaren tachtig: de Kubuswoningen en de "Apenrots".

Dit bolpanorama werd samengesteld uit 24 foto's en bewerkt in Photoshop om het een getekende, schilderachtige uitstraling te geven.

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken