Bolpanorama Kruisplein Rotterdam van Frans Blok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 182471

8% korting
Nog 8 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
154 141 gratis verzending!

Omschrijving

Het Kruisplein is de hoofdentree van Rotterdam. Vanaf het Centraal Station voert hier een voetgangersroute de stad in, richting Westersingel, Museumpark en Nieuwe Maas.

Op dit bolpanorama loopt die as van links (Kruisplein) naar rechts (Mauritsweg/Westersingel) Hier takt de route af naar de West-kruiskade (onder) en het Schouwburgplein (boven)

De architectuur rond het Kruisplein vormt een mooie staalkaart van architectuurstijlen uit diverse tijdperken. Met de klok mee: het opvallende roodwitte gebouw rechtsboven is de Calypso (architect William Alsop) dat recent is opgeleverd. De bebouwing aan de overkant van de Westersingel is voornamelijk vooroorlogs. Hetzelfde geldt voor de West-Kruiskade, Rotterdams multiculturele as, ook wel gezien als Rotterdams eigen Chinatown.

Verder met de klok meedraaiend zien we die twee blokjes die in de jaren tachtig het eerst gerealiseerde project vormen van Mecanoo, het architectenbureau van Francine Houben. Daarachter bevindt zich het Bouwcentrum en de nieuwe kantoortoren First.

Helemaal links is de punt van het nieuwe station te zien. Linksboven zien we de Millenniumtoren, kunstvakhogeschool Codarts, de uitbreiding van de Doelen en de Doelen zelf. En op de achtergrond boven staat nog de megabioscoop aan het Schouwburgplein.

Dit panorama werd samengesteld uit 21 foto's gemaakt op een mooie zondagochtend in december 2015, kort na de voltooiing van het Kruisplein.

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken