Een Werk aan de Muur shop

Bolpanorama Kruisplein Rotterdam

- Werkcode: 182 471

Frans Blok over Bolpanorama Kruisplein Rotterdam

Het Kruisplein is de hoofdentree van Rotterdam. Vanaf het Centraal Station voert hier een voetgangersroute de stad in, richting Westersingel, Museumpark en Nieuwe Maas.

Op dit bolpanorama loopt die as van links (Kruisplein) naar rechts (Mauritsweg/Westersingel) Hier takt de route af naar de West-kruiskade (onder) en het Schouwburgplein (boven)

De architectuur rond het Kruisplein vormt een mooie staalkaart van architectuurstijlen uit diverse tijdperken. Met de klok mee: het opvallende roodwitte gebouw rechtsboven is de Calypso (architect William Alsop) dat recent is opgeleverd. De bebouwing aan de overkant van de Westersingel is voornamelijk vooroorlogs. Hetzelfde geldt voor de West-Kruiskade, Rotterdams multiculturele as, ook wel gezien als Rotterdams eigen Chinatown.

Verder met de klok meedraaiend zien we die twee blokjes die in de jaren tachtig het eerst gerealiseerde project vormen van Mecanoo, het architectenbureau van Francine Houben. Daarachter bevindt zich het Bouwcentrum en de nieuwe kantoortoren First.

Helemaal links is de punt van het nieuwe station te zien. Linksboven zien we de Millenniumtoren, kunstvakhogeschool Codarts, de uitbreiding van de Doelen en de Doelen zelf. En op de achtergrond boven staat nog de megabioscoop aan het Schouwburgplein.

Dit panorama werd samengesteld uit 21 foto's gemaakt op een mooie zondagochtend in december 2015, kort na de voltooiing van het Kruisplein.
Frans Blok profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken van Frans Blok


Waarom je kiest voor Bolpanorama Kruisplein Rotterdam als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

Bolpanorama Kruisplein Rotterdam

Koop dit digital art werk Bolpanorama Kruisplein Rotterdam van Frans Blok als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 182 471
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
106 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.