Botermarkt Kampen in het blauwe uur

van Fotografie Ronald

Botermarkt Kampen in het blauwe uur van Fotografie Ronald

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 881104
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
119 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

De Botermarkt is een plein in de Nederlandse stad Kampen waar in de middeleeuwen een botermarkt werd gehouden. Op het plein komen de Broederstraat en Buiten Nieuwstraat samen. Op het plein staat het bronzen beeld "Catootje" van kunstenaar Peter Leijenaar.

Aan het plein was ook het Kamper Tabaksmuseum gevestigd als eerbetoon aan de belangrijke bijdrage die de sigarenindustrie aan de welvaart van Kampen heeft geleverd. Het museum, met de grootste sigaar ter wereld, werd op 1 januari 2008 gesloten.

Aanvankelijk was het plein de begraafplaats van het nabijgelegen klooster van de minderbroeders (Franciscus van Assisi). Na de reformatie (1580) kreeg het klooster, met uitzondering van de Broederkerk, en de bijbehorende ruimten een publieke functie. Zo werd de kloostertuin veranderd in een marktplein.

Dit werk wordt aangeboden door Fotografie Ronald

Fotografie Ronald profielfotoI have a penchant for architecture, landscape and people. For me, a photo is more than printing in the right place at the right time. A good photo tells a story, conveys atmosphere and emotion.

Whether it's a landscape, a business property or a portrait. A photo should always have something special. I want to take a fantastic picture of every subject.

Alle werken