Brug naar Phugtal van Affect Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 746210
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
108 gratis verzending!

Omschrijving

In het uiterste noord-oosten van India, langs de grens met Tibet liggen nog veel authentiek Tibetaans boeddhistische kloosters. het in mijn ogen toch wel meest bijzondere klooster ligt op een zeer afgelegen plek, weggestopt in een verdere haast lege vallei. Het is tussen 1200 en 1300 gebouwd en lijkt hoog tegen de rotsen 'geplakt' te zijn, als een fort. De wandeling naar het klooster is al net zo bijzonder als het klooster zelf. Deze foto is genomen in 2015. In het voorjaar was een groot stuk van de gletsjer afgebroken en als gevolg daarvan had een vloedgolf in de Zanskar rivier alle drie de bruggen weggeslagen. De monniken van het klooster hadden ternauwernood vier staalkabels gespannen tussen de twee oevers van de rivier. En daartussen als 'brug' gevlochten wilgentenen, die bij de overgang kraakten onder het gewicht van onze West-Europese lichamen terwijl de rivier met smeltwater onder ons door raasde. ik kan je zeggen: een bijzondere ervaring! En de overtocht was meer dan de moeite waard!
https://affectfotografie.com/sfeerimpressies/

Dit werk wordt aangeboden door Affect Fotografie

Affect Fotografie profielfotoEchte ontmoetingen met mensen wereldwijd heeft me al van kinds af aan getrokken. Onbevangen onbekende landen en werelddelen bereizen en contact maken met hun bewoners. Die contacten met mensen in andere werelddelen hebben me geleerd dat de basisemoties van alle mensen gelijk zijn. Onbekend maakt onbemind? Nee, onbekend maakt mij 'nieuwsgierig' naar 'dat andere' , het onbekende. Het leggen van contact met mensen wiens taal ik vaak niet spreek heeft geleid tot prachtige foto's waarin wederzijds respect tot uiting komt en waar barrières juist door dat contact wegvallen. Enkele geselecteerde foto's uit mijn grote collectie treft u op deze site aan.

Meer keuze? Kijk eens op Affectfotografie.com of op mijn fotopagina op FaceBook Affect Fotografie

Open, intermenselijk contact is in mijn overtuiging altijd mogelijk, hoe anders de omstandigheden van die onbekende mensen en hun cultuur ook is. Mijn reizen hebben ook geleid tot een bijzonder project: het inzamelen van afgedankte brillen in Nederland en andere westerse landen en het uitreiken daarvan aan mensen op andere plekken op de wereld die, door omstandigheden niet aan een bril kunnen komen.
Google eens op 'brillen voor zanskar' en u ziet hoe zo iets simpels als dat project, mensen bij elkaar brengt.

Johan Michielsen, fotograaf

Alle werken