Carbidschieten

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 431448
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
85 gratis verzending!

Omschrijving

Carbidschieten is een traditie die al lang bestaat. Hoewel carbid pas sinds ca. 1900 beschikbaar is, wordt vermoed dat de traditie van het knallen tot de tijd van de Germanen terug gaat.
Bij het carbidschieten wordt een stuk carbid en water gebruikt om het gas ethyn te vormen. De melkbus wordt afgesloten met de deksel, een bal of kranten om daarna met een aansteker of een bougie het gas aan te steken. Als het gasmengsel optimaal is, dan ontstaat een harde knal. Bij een minder goed mengsel is de knal zachter en ontstaat vaak een steekvlam en zwarte rook. Vaak wordt in groepen geschoten.

Over Arjan van de Logt

Arjan van de Logt profielfotoMijn stijl van fotograferen rust op twee pijlers: snelheid en rust. Ik leg graag snelheid vast door het te “bevriezen” of door het te benadrukken. Aan de andere kant fotografeer ik graag de rust van landschappen en de natuur. Altijd is daarbij het doel een foto die de sfeer van het moment goed overbrengt.Ik ben met fotograferen begonnen vanuit mijn interesse voor luchtvaart. Gaande weg ben ik meer gaan fotograferen en andere terreinen gaan verkennen. Naast actiefotografie doe ik ook aan landschapsfotografie en highspeed fotografie.

Alle werken