Carnaval in Maastricht met Sint-Servaaskerk en Panhuis

- Werkcode: 1 081 133

Karen Nijst over Carnaval in Maastricht met Sint-Servaaskerk en Panhuis

Als Maastrichtse heeft 'vastelaovend in Mestreech' mij altijd gefascineerd. In eerste instantie omdat het gewoon een gezellige bedoening is. Later omdat carnaval in Maastricht garant staat voor de 'sjoenste taferelen'. Je kunt dan genieten van de prachtig uitgedoste mensen en de heerlijkste kleurencombinaties. Carnaval in Maastricht staat voor: ‘sjiek’. De flamboyante stijl is 'oongeluifelek fotogeniek' en ik vind dat heerlijk om vast te leggen.

Op dit werk zie je een grote menigte genieten van het Maastrichtse Carnaval, met op de achtergrond de Sint-Servaaskerk en het Pandjeshuis in de Grote Staat.

Van dit tafereel bestaat geen foto. Het is ontsproten uit mijn fantasie en is volledig getekend en digitaal ingekleurd cq. bewerkt. Verder vind je hier de kleuren van de Maastrichtse carnavalsvlag in terug: Rood, geel en groen.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen kan het soms interessant zijn om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in een tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven er uitzien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje - hoe klein dan ook - .

Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Je kunt tijdens deze drie dolle dagen genieten van de vele prachtig uitgedoste mensen en de heerlijkste kleurencombinaties. Carnaval in Maastricht staat niet voor niets voor: ‘sjiek’. De flamboyante stijl is 'oongeluifelek' fotogeniek en ik vind het heerlijk om dat vast te leggen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Carnaval in Maastricht met Sint-Servaaskerk en Panhuis op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Carnaval in Maastricht met Sint-Servaaskerk en Panhuis

Koop de illustratie Carnaval in Maastricht met Sint-Servaaskerk en Panhuis van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 081 133
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
107,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden