Cuijk aan de maas

- Werkcode: 446 690

Lex Schulte over Cuijk aan de maas

Cuijk aan de Maas. Skyline gemaakt met behulp van infrarood fotografie. Hierdoor word de foto gemaakt met alleen het infrarode licht. Doordat er veel minder infrarood licht is krijg je automatisch een zeer lange belichtingstijd. Voor deze foto was dat rond de tien minuten. Hierdoor krijgen lucht en water een egale tint en waas.
Kenmerkend voor Cuijk is de sint-Martinuskerk die eigenlijk vanuit de verte al goed te zien is als men Cuijk nadert. De Martinuskerk is een Neogotische kruisbasiliek met twee torens die is gebouwd in de periode 1911-1913 naar ontwerp van Caspar Franssen. De schilderingen in het interieur zijn naar het ontwerp van Hans Mengelberg en uitgevoerd door Johannes Cornelis Wilbrink. Het retabel van het hoogaltaar werd door Hendrik van der Geld op eigen initiatief gemaakt voor de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch, maar dit kwam uiteindelijk in Cuijk terecht. De zijaltaren en piëta zijn ook van Van der Geld. In 1945 raakte de kerk zwaar beschadigd door oorlogshandelingen van het Duitse leger aan de andere kant van de Maas; de Cuijkse molen en het Cuijkse gemeentehuis raakten ook zwaar beschadigd. De schade kon nog hersteld worden (interieur en exterieur). In 2009 werd begonnen met een ingrijpende restauratie van de kerk en deze werd in 2011 afgerond.
Lex Schulte profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Lex Schulte

Ik ben een leraar met een hobby die het leuk vindt om te delen wat hij heeft gemaakt.

Volg mij ook op instagram en facebook

Shotbylex

Alle werken van Lex Schulte


Meer weten over Lex Schulte?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Cuijk aan de maas op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Cuijk aan de maas

Koop de foto Cuijk aan de maas van Lex Schulte op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 446 690
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
107,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden