Een Werk aan de Muur shop

DOPPELGÄNGER

- Werkcode: 712 710

db Waterman over DOPPELGÄNGER

In fictie en mythologie wordt een dubbelganger vaak afgeschilderd als een spookachtig of paranormaal fenomeen en meestal gezien als een voorbode van pech. Andere tradities en verhalen stellen een dubbelganger gelijk aan een boze tweeling. In moderne tijden wordt de term tweelingvreemde af en toe gebruikt. Het woord "dubbelganger" wordt vaak gebruikt in een meer algemene en neutrale betekenis, en in jargon, om elke persoon te beschrijven die fysiek op een andere persoon lijkt.
db Waterman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

Ik herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken van db Waterman


Meer weten over db Waterman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor DOPPELGÄNGER op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

DOPPELGÄNGER

Koop de illustratie DOPPELGÄNGER van db Waterman op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 712 710
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
316,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.