Exclusieve Black Friday after-party-sale: bestel snel jouw favoriete werken met 10% korting Nog 16 uur geldig!

Een Werk aan de Muur shop

DOUBLE DUTCH

- Werkcode: 811 052

db Waterman over DOUBLE DUTCH

Een meisje vermaakt zich met haar springtouw op een warme zomerdag, in een zomer landschap vol Hollandse tulpen. Een retro beeld van een spelend kind. Iets wat vroeger heel gewoon was, maar nu nog zelden te zien is.
Ik gebruik foto's, papier, acrylverf, pastelkrijt, houtskool, inkt en potlood in mijn werken.
Ik hou van het uiterlijk van verweerde muren, bedekt met afbladderende verf en oude posters. Het is een inspiratiebron voor mijn kunstwerken. Mijn schilderijen onderzoeken de dissonantie tussen oude materialen en nieuwe materialen, op de mooiste manier verweven die dromerige en melancholische beelden kunnen creëren.
Origineel werk, collage op papier.
Gebruikte materialen:
papier, foto, acryl, lijm, vernis
db Waterman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

Ik herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken van db Waterman


Meer weten over db Waterman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor DOUBLE DUTCH op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

DOUBLE DUTCH

Koop de illustratie DOUBLE DUTCH van db Waterman op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 811 052

Profiteer tijdelijk van 10% korting op de gehele collectie bij de Black Friday After-party!
Nog 16 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
172,-155,- Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.