Een Werk aan de Muur shop

Dame bij het Rose Meer (lac rose). Senegal in Afrika

- Werkcode: 966 610

Karen Nijst over Dame bij het Rose Meer (lac rose). Senegal in Afrika

Senegalese dame bij het ‘Lac Rose’ meer. De herinnering is al wat ouder, de tekening is nieuw.
Na onze reis door Senegal heb ik verschillende tekeningen gemaakt geïnspireerd door de prachtige statige Afrikaanse vrouwen, hun kleurrijke kleding en natuurlijk: de mooie natuur.

Deze dame -die haar sieraden wilde verkopen- stond trots te poseren, bij het ‘Rose Meer’ (Lac Rose). Een meer dat helaas grauw gekleurd was toen wij er waren. Dus heb ik de achtergrond en kleuren er zelf maar bij verzonnen. Ik heb alles getekend en ingekleurd op mijn IPad. Eerlijk gezegd had ik wel een beetje een ‘lam handje’ nadat ik ie kleurrijke stof had uitgewerkt. Maar het blijft heerlijk om te doen.

Het meer dankt zijn naam aan de kleur van het water, die rose-achtig tot mauve is al naar het moment van de dag. Dit komt door de hoge zoutconcentratie en de rode plankton.
Op de achtergrond zie je hoe er aan zoutwinning wordt gedaan. Het zout wordt gewoon uit het meer geschept en in hoopjes op het strand opgestapeld.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen vind ik het wel interessant om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom kiest voor Dame bij het Rose Meer (lac rose). Senegal in Afrika als ingelijst werk

  • Levering was vlot. toen mijn zoon de eerste "foto" uitpakte werd hij even stil. Hij vond hem heel erg mooi. Lijsten zijn ook mooi.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Diverse lijsten en passe-partout

Dame bij het Rose Meer (lac rose). Senegal in Afrika

Koop dit digital art werk Dame bij het Rose Meer (lac rose). Senegal in Afrika van Karen Nijst als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 966 610
Kies het materiaal Meer informatie
Ingelijst
Kies materiaal opties Speciale wens?
222,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.