Een Werk aan de Muur shop

Dansend in het donker

- Werkcode: 1 023 132

Karla Leeftink over Dansend in het donker

Krachtig silhouet van een dode boom die wild lijkt te dansen onder de sterren in de nacht. Hij zal dansen, tot hij er bij neer valt. Wat mij betreft is er zeker aanleiding om te dansen. Op de achtergrond is namelijk het magische licht van zeldzame lichtende nachtwolken te zien. Wat een fantastisch verschijnsel is dat.
De grondmist komt op en maakt de onderkant van de boomstam zichtbaar. Dit versterkt het mystieke karakter van het geheel.

De markante boom heeft in Drenthe een eigen naam gekregen. Het is de Gasterboom. De boom staat in het Drentse-Aa gebied, tussen de dorpen Gasteren en Loon.

Lichtende nachtwolken zijn wolken op grote hoogte. Ze zitten ongeveer 80 kilometer hoog. Daardoor kunnen ze midden in de nacht nog beschenen worden door de zon en licht naar de aarde weerkaatsen. Ze zijn zeldzaam en worden soms in de zomer waargenomen boven de noordelijke horizon.

Dit werk geeft een bijzondere uitstraling aan uw interieur en geeft stof tot nadenken over onze plek in het universum.
Karla Leeftink profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karla Leeftink

Karla Leeftink fotografeert het liefst in de rust en stilte van vroege ochtenden met een vleugje mysterieuze mist. Het Drentsche-Aa gebied en het Reestdal zijn daarbij ideaal met de veelvuldig voorkomende witte wieven. Ook houdt ze van weidse Wadden landschappen en ruige Noorse fjorden landschappen. Staand onder de sterrenhemel is ze in haar element en onder de indruk de schepping. In een bevroren plas en op knoesten van bomen ziet ze spontaan abstracte kunstwerken voor zich.

Bij haar natuurpresentaties deelt ze enthousiast haar natuurbelevenissen en laat anderen zo door middel van haar foto- en videomateriaal meegenieten. Ze heeft een kaartenlijn opgezet met inmiddels ongeveer honderd kaarten, waarin ze eigen fotomateriaal heeft verwerkt. Ze levert foto’s aan tijdschriften en is auteur van het boek “Reeën het jaar rond “. (uitgekomen in 2018)

Alle werken van Karla Leeftink


Meer weten over Karla Leeftink?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Dansend in het donker op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Dansend in het donker

Koop de foto Dansend in het donker van Karla Leeftink op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 023 132
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
108,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.